Menighedsrådet

Menighedsrådet leder sognets kirkelige og administrative anliggender, og har til opgave at virke for gode vilkår for evangeliets forkyndelse.
Menighedsrådet består i Vor Frelsers sogn af 13 valgte medlemmer og sognets tre præster, der er 'fødte' medlemmer af rådet. Menighedsrådet vælges for fire år ad gangen og sidste valg fandt sted i november 2016.
Menighedsrådet vælger hvert år en formand, hvis opgave det er at forberede menighedsrådets møder og indkalde medlemmerne. Formanden skal lede menighedsrådets forhandlinger og afstemninger og drage omsorg for, at rådets beslutninger udføres. Menighedsrådet vælger desuden hvert år en næstformand til at fungere ved formandens forfald, en kirkeværge, som har til opgave at varetage vedligeholdelsen af kirkens bygninger, en kontaktperson, hvis opgave det er at fungere som personalechef for kirkefunktionærerne, samt en kasserer, som er ansvarlig for kirkekassens midler.

Menighedsrådets møder er offentlige og afholdes ca. 10 gange årligt i Stanley´s Gaard, Store Søndervoldstræde 2.

Mødedagsorden udfærdiges af Stående Udvalg og foreligger ca. en uge før møderne. Dagsorden kan fåes på kirkekontoret.

En række udvalg, nedsat af menighedsrådet, arbejder løbende med specifikke områder af kirkens virke.

Forretningsorden og vedtægter for Vor Frelsers Sogns menighedsråd kan læses her >>
Beslutningsprotokoller for menighedsrådsmøderne kan læses her >>

Menighedsrådsformand

Hans Christian Andersen
Stanley´s Gaard
St. Søndervoldstræde 2
1419 København K

Lars Schou Pedersen (Rådets bygningskyndige)
Stanley´s Gaard
St. Søndervoldstræde 2
1419 København K

Menighedsrådsmedlemmer

Elin Johansson, kasserer
Mette Gad, kontaktperson
Sognepræst Marlene Lindsten, kontaktperson (på barselsorlov p.t.)
Sognepræst Finn Damgaard
Sognepræst Susanne Møller Olsen
Konstitueret sognepræst Mikkel Gabriel Christoffersen
Eva Forchhammer