Aktiviteter i Vor Frelsers Kirke

Klokkespillet fylder 90 år

Klokkespillet i Vor Frelsers Kirke fylder 90 år i december 2018. I 90 år har det givet koncerter på de mange klokker i lanternen under det snoede spir, og næsten lige så længe har christianshavnerne delt dagene op i timer efter de små melodier fra urspillet.

Så nu skal vi fejre den gamle dame! Vor Frelsers Sogns Menighedsråd inviterer til en hyggelig dag i kirke og tårn. Her indvier vi det nye vægterværelse med glasbur og nyt spillebord. Vi har også en udstilling om klokkespillets historie i tårnmuseet, og et gratis aktivitetshæfte til børn.

Klokkespillet blev indviet med en koncert, som vi vil genopføre d. 14. december kl. 14.00.
Kl. 15.00 spiller norske Vegar Sandholt festkoncert.

Til sidst vil vi skåle for klokkespillet ved en reception i kirken.

Arrangementet finder sted i Vor Frelsers Kirke fredag d. 14. december kl. 14-17.

Vel mødt til en hyggelig eftermiddag med en gammel, men spillevende fødselar!

Litteraturkreds om Karl Ove Knausgårds Årstidskvartet
i Stanleys Gaard
november 2018-maj 2019

Velkommen til en litteraturkreds, hvor vi vil læse Knausgårds årstidskvartet i takt med årstidernes skiften:

Onsdag den 7. november 2018
Om efteråret

Onsdag den 9. januar 2019
Om vinteren

Onsdag den 6. marts 2019
Om foråret

Onsdag den 8. maj 2019
Om sommeren

Det foregår kl. 19.30-21 i Stanleys Gaard, St. Søndervold-stræde 2, 1. sal, 1419 Kbh K.

Deltagelse i litteraturkredsen er gratis, men der er begrænset antal pladser, for der skal være god mulighed for, at vi kan dele vores læseoplevelser med hinanden og diskutere de forskellige værker.

For tilmelding og spørgsmål kontakt sognepræst Finn Damgaard (fd ved km prik dk / 42302550)

Efter udgivelsen af Karl Ove Knausgårds seksbindsværk Min kamp (2009-11) udgav Knausgård en årstidskvartet skrevet i fire forskellige årstider fra 2015-16.
Bøgerne er en blanding af smukke, rørende breve henvendt til hans dengang endnu ufødte datter kombineret med encyklopædiske beskrivelser af den verden, hun vil blive født ind i.
Vi følger livet, som det leves i familien Knausgård i Österlen i Skåne, samtidig med Knausgård udfolder sine formidable iagttagelsesevner og sproglige talent i sine essayistiske beskrivelser om alt lige fra ribs, mønter, seksuelt begær til livsfølelse.
Ligesom det var tilfældet med Min kamp, er der med bøgerne Om efteråret, Om vinteren, Om foråret og Om sommeren tale om en slags moderne bekendelseslitteratur, der veksler mellem det rent beskrivende og det dybt reflekterende. Og som tiden går, og datteren bliver født, ændres præmisserne for hele projektet sig, og Årstidskvartetten ender et helt andet sted, end hvor den begyndte.

”Hvad er det der gør livet værd at leve?
Ingen børn stiller det spørgsmål. For børn er livet selvfølgeligt.
(…) Jeg vil vise dig vores verden som den er nu: døren, gulvet, vandhanen og vasken, havestolen op ad muren under køkkenvinduet, solen, vandet, træerne. Du kommer til at se den på din egen måde, du kommer til at gøre dig dine egne erfaringer og leve dit eget liv, så det er selvfølgelig først og fremmest for min egen skyld jeg gør det: At vise dig verden, du lille, gør mit liv værd at leve”.
Uddrag fra Karl Ove Knausgård, Om efteråret