Tårnet – året rundt

Årsskiftet markerede afslutningen på en opgave, der har præget Per Henriksens dagligdag i hele 2011. Hver dag i det forgangne år har Per været ude med sit kamera og taget et billede af Vor Frelsers Kirke tårn.

- Det er jo byens mest interessante tårn. Jeg betragter det som ’mit’, men jeg deler det jo samtidig med mange andre christianshavnere – og gør det gerne, siger Per med et smil og fortsætter:

- Når jeg har været inde hos andre, hvor man kan se tårnet, ser det pludselig helt anderledes ud. Tårnet dukker op i synsfeltet de mærkeligste steder og optræder i det hele taget i mange forskellige kontekster. På den måde kan man sige, at det er som om, det flytter rundt, siger Per, der har taget sine billeder på alle tider af døgnet og fra alle mulige vinkler.

Per er fynbo, men har boet på Christianshavn i 20 år og kan se tårnet fra sit eget køkkenvindue. Han er billedkunstner og grafiker og underviser på Arkitektskolen. Ideen om at tage et billede af tårnet hver dag har rumsteret i flere år, men det var først da hjemmesiden www.christianshavnskvarter.dk opstod, at han syntes, at han havde et oplagt sted, hvor billederne kunne vises. Selv kalder Per projektet et udtryk for at være ’turist i sin egen hverdag’.

- Når folk rejser ud i verden, så er selv almindelige ting som postkasserne fantastiske. Men det er de jo altså også her, hvis man husker at kigge efter. Det der med at være turist i sit eget liv skærper opmærksomheden om det, man ser hver dag. Det skulle alle prøve, siger Per.

Billederne af tårnet, der står midt i christianshavnernes – og københavnernes – dagligdag kan ses på Wix.com her >>

/PB
August 2012