Nu er Vor Frelsers Kirke grøn!

Vor Frelsers Kirke gennemgik en omfattende renovering fra 2006-2009. I den forbindelse blev der arbejdet seriøst med at nedbringe energiforbruget og tænke klima og miljø med. Efter en travl genåbningsperiode var det derfor naturligt at fortsætte bestræbelserne på at tænke og handle miljørigtigt og tænke det grønne ind i dagligdagen i kirken.

Vi nedsatte derfor et udvalg, og et af udvalgets medlemmer har deltaget i Grøn Kirkes kursusdag. Alle faggrupper har arbejdet med en tjekliste, og vi er meget glade for at opdage, at vi allerede har en rimelig grøn profil.

Vi har tiltag i det små og i det store

Den 14. oktober 2011 indviede vi en ny kirkegårdsbygning på Vor Frelsers Kirkegård på Amagerbrogade med en stærk grøn profil. Den opvarmes udelukkende med jordvarme, har mos sedum tag, der opsuger 80 pct. af nedbøren og dermed skåner kloakkerne, og der er gjort klar til solceller på en del af tagarealet. Fremover påtænker vi at arbejde videre med tjeklisten, og forstærke og udvide indsatsen. Vor Frelsers Kirke er nu – i lighed med en række andre kirker i landet – certificeret som en kirke med grøn profil. Man kan læse mere om kirkernes indsats for bæredygtighed på Grøn Kirkes hjemmeside >>

Grøn Kirke