Højskoledage på Havnen 2018

For 12. gang inviterer Vor Frelsers Kirke til Højskoledage på Havnen. De tre spændende dage finder sted d. 26.-28. august, og temaet for dette års højskoledage er “Dannelse og eksistens”.

Begrebet dannelse er ved at blive overbelastet - på en gang udskældt og populært, men også i fare for helt at miste sin betydning. Højskoledagene sætter fokus på det omdiskuterede dannelsesbegreb.

Med årets højskoledage tager vi temperaturen på dannelsen. Vi undersøger, hvordan dannelsen hænger sammen med vores eksistens. Det skal handle om dannelse som oplysning om livet, om det at danne sig selv, og om det at blive dannet af næsten, samfundet og Gud. Dannelse handler om måden, vi er i verden på, om vores medmenneskelighed og næstekærlighed. Dannelse handler om den fælles sans for værdier og mål, som tillæres gennem vores kultur. Dannelse handler om at blive dem, vi er, og det er ikke hvem som helst, for vi er skabt i Guds billede.

Vi skal undersøge begrebets kulturhistorie, men vi skal også præsenteres for en række nutidige eksempler på dannelse inden for kunst, politik og teologi. Og så skal vi selvfølgelig synge højskolesange sammen. Vi skal kort sagt dannes!

Oplæggene leveres i år af politiker Marianne Jelved, forfatter Dy Plambeck, billedkunstner Erik Steffensen, professor emeritus, dr.phil. Per Øhrgaard og fra Vor Frelsers Kirke organist Lars Sømod sammen med lyrikeren Ingrid Mejer Jensen samt sognepræst Mikkel G. Christoffersen.

Deltagergebyr pr. person er 500,- / 300,- for studerende. Beløbet dækker foredrag og forplejning, herunder frokost.

Tilmelding sker ved henvendelse til kulturmedarbejder Lene Trap-Lind på LET ved KM prik DK

Tilmeldingsfrist: 17. august 2018

Program:

Søndag d. 26. august
10.30 Højmesse i Vor Frelsers Kirke v/Finn Damgaard
12.30 Velkomst i Stanleys Gaard
12.45 Mikkel G. Christoffersen: Er lyset for de lærde blot? Dannelse hos Grundtvig og Kierkegaard
14.15 Velkomstreception. Her serveres kanapéer og et glas vin/vand
15.15 Lars Sømod og Ingrid Mejer Jensen: Requiem - en sang om tab og tro
16.30 Tak for i dag

Mandag d. 27. august
10.00 Velkomst og morgensang
10.30 Erik Steffensen: Om at gå i bjerge
12.00 Frokost
13.30 Dy Plambeck: Famile og fællesskaber
15.00 Tak for i dag

Tirsdag d. 28. august
10.00 Velkomst og morgensang
10.30 Marianne Jelved: Vi formes mellem mennesker og i fællesskaber
12.00 Frokost
13.30 Per Øhrgaard: Om dannelse
15.00 Tak for i dag og for i år!

GALLERIER