Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Blomsterdækket kontrapunkt
Søndag d. 9. februar 2020 kl. 15

Kirkens organist Jens E. Christensen spiller Robert Schumanns orgelmusik. Fri entré.

Louis Vierne 150 år
Søndag d. 23. februar 2020 kl. 15

Musik af Notre Dame de Paris' mest berømte domorganist og komponist fra 1900-tallet, blandt andet hans 1. Orgelsymfoni. Desuden musik af Viernes orgellærer, César Franck. Ved orglet sidder Lars Sømod. Fri entré.

Karsten Gyldendorf
Søndag d. 1. marts 2020 kl. 15

Karsten Gyldendorf fra Herlufsholm spiller tre senromantiske orgelsonater fra Skandinavien af svenske Oskar Lindberg, norske Arild Sandvold og danske I.P.E. Hartmann.