Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Blomsterdækket kontrapunkt
Søndag d. 9. februar 2020 kl. 15

Kirkens organist Jens E. Christensen spiller Robert Schumanns orgelmusik. Fri entré.

Louis Vierne 150 år
Søndag d. 23. februar 2020 kl. 15

Musik af Notre Dame de Paris' mest berømte domorganist og komponist fra 1900-tallet, blandt andet hans 1. Orgelsymfoni. Desuden musik af Viernes orgellærer, César Franck. Ved orglet sidder Lars Sømod. Fri entré.

Karsten Gyldendorf
Søndag d. 1. marts 2020 kl. 15

Karsten Gyldendorf fra Herlufsholm spiller tre senromantiske orgelsonater fra Skandinavien af svenske Oskar Lindberg, norske Arild Sandvold og danske I.P.E. Hartmann.

Onsdag 4. marts kl. 17.30
En lille halv time med Elefantorglets klange til eftertanke ved fyraftenstid. Organist Lars Sømod markerer 100-året for Genforeningen med musik af den dansk-tyske komponist Diderik Buxtehude. Musik fra orglets barndom og Christian 5.s regeringstid. Fri entré.

Onsdag 11. marts kl. 17.30

Onsdag 18. marts kl. 17.30

Onsdag 25. marts kl. 17.30

Fyraftenskoncert med studerende fra Musikkonservatoriet
Onsdag 1. april kl. 17
Musik for guitar, klarinet, cello og klaver af Bach, Tedesco og Brahms

Påskekoncert
Palmesøndag 5. april kl 15.00
Et spændende program med musik fra det 20. århundrede, nemlig Arvo Pärts Berliner-Messe fra det tyske genforeningsår 1990, Poulencs Orgelkoncert og Samuel Barbers populære Agnus Dei. Vor Frelsers Kantori, organist Johan Sigvard Jensen og Vor Frelsers Kammerorkester medvirker under ledelse af Lars Sømod. Billetter i døren à 150,- kr.

Stabat Mater – en pietà
Langfredag 10. april kl 10.30
Ved musikgudstjenesten, hvor Susanne Møller Olsen er prædikant, uropfører Vor Frelsers Kirkes Kor et nyskrevet ‘Stabat Mater’ af lyrikeren Ingrid Mejer Jensen og komponisten Lars Sømod med solisterne Pia Rose Hansen og Tobias van der Pals. Jens E.Christensen er organist og Lars Sømod dirigerer vores 10 dygtige sangere i kirkens kor.

75-års befrielsesfest
Søndag 3. maj kl 15.00
Vi holder Alsangsstævne for friheden som en fællessangsfest med lokale kor, FDF Christianshavn Brass Band, solister og masser af gode fællessange - både gamle og nye. Konferencier er teaterdirektør Jon Stephensen. Vor Frelsers Kantori og menighedsrådet arrangerer. Fri entré.

Krig og fred
Mandag 4. maj kl 20
Vor Frelsers Kantori inviterer til en stemningsfuld koncert med musik og digte til denne særlige aften. Musik af bl.a. Barber, Mauersberger, Sømod og Schultz. Fri entré.