Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Carsten Dahl indvier kirkens nye flygel
Søndag d. 17. november kl. 15

Verdensnavnet og jazzpianisten Carsten Dahl besøger Vor Frelsers Kirke i anledning af kirkens nye Fazioli-flygel. Fri entré.
Koncerten er sponsoreret af Pianoværkstedet.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 20. november 2019 kl. 17

Brahms Klarinetkvintet i h-mol op. 115. Medvirkende: Katrin Mathiesen, klarinet, og NOVO Quartet: Kaya Kato Møller og Nikolai Nedergaard, violin, Daniel Sledzinski, bratsch, og Oskar Friis-Hansen, cello. Arrangeret af Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Fri entré.

Fløjte og orgel
Søndag d. 24. november 2019 kl. 15.00

Fløjtenist Marianne Clement Thomsen og organist Lars Sømod spiller efterårstoner af J.S. Bach, Niels Viggo Bentzon og Tage Nielsen. Fri entré.

Cecilie Nordby julekoncert
Torsdag d. 28. november kl. 20.00

Hele Danmarks alsidige vokaldronning, Cæcilie Norby, inviterer til en helt særlig julekoncert med udvalgte sange, hun holder specielt af. Både i band-sammenhænge med One Two og Frontline - og videre i sin internationale solokarriere på de prestigefyldte jazzlabels Blue Note og nu ACT Music, har Cæcilie Norby gang på gang præsenteret en blændende og nuanceret vokal. - Ikke mindst i dette års udgave af Toppen af Poppen! Hun har en spændvidde fra det powerfulde til den poetiske frasering – altid med den kendetegnende musikalske timing.
Til at fremføre de smukke julesange, hun har mest kær, har hun selskab af en trio bestående af cremen af europæisk jazz:
Bassist og cellist Lars Danielsson (SE), som de sidste tre år i træk er blevet hædret med den tyske Echo Award (tysk DMA) for årets internationale bassist.
Pianist Søren Bebe har udgivet adskillige albums internationalt og er en af DKs absolutte mest elskede pianister.
Dette er en sjælden mulighed for at opleve Cæcilie’s fortolkninger af julens stemningsfulde sange i meget intime rammer med plads til musikalske overraskelser og øjeblikkets antændelse.
Billetter: Ticketmaster.dk

Anne Linnet — Julekoncert 2019
Søndag d. 1. december 2019 kl. 14 og 17

En af Danmarks mest betydningsfulde og initiativrige musikere tager på julekoncertturné i kirker landet over. Billetter: Ticketmaster.dk

Sjølund Kammerkors Julekoncert
Tirsdag den 10. december 2019 kl. 20

Et af byens bedste kor synger julekormusik af Poulenc, Hassler, Lauridsen, Bruckner og Chilcott samt engelske Christmas carols og danske julesalmer. Dirigent er Martin Legéne Jensen. Fri entré.

De Ni Læsninger
Lørdag den 14. december 2019 kl. 16

Den traditionsrige indledning til juletiden med FDF Christianshavn Brass Band, Vor Frelsers Kantori, Kammerkoret Tourdion og læsere fra sognet. Syng med og kom i adventsstemning. Fri entré.

Børnekorets Julekoncert
Søndag den 15. december 2019 kl. 16

Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor synger julen ind og går Luciaoptog under ledelse af Bente Colding-Jørgensen. Fri entré.

Og Ordet blev kød
Mandag d. 23. december 2019 kl. 17

Kunstnerduoen Steen&Hejlesen præsenterer en julemeditation med video-illuminationer i det store kirkerum til gregoriansk sang og musik af Maurice Duruflé spillet på Elefantorglet af Lars Sømod. Fri entré.

Blomsterdækket kontrapunkt
Søndag d. 9. februar 2020 kl. 15

Kirkens organist Jens E. Christensen spiller Robert Schumanns orgelmusik. Fri entré.

Louis Vierne 150 år
Søndag d. 23. februar 2020 kl. 15

Musik af Notre Dame i Paris' mest berømte domorganist og komponist fra 1900-tallet, blandt andet hans Orgelsymfoni nr 3. Ved orglet sidder Lars Sømod. Fri entré.

Karsten Gyldendorf
Søndag d. 1. marts 2020 kl. 15

Karsten Gyldendorf fra Herlufsholm spiller tre senromantiske orgelsonater fra Skandinavien af svenske Oskar Lindberg, norske Arild Sandvold og danske I.P.E. Hartmann.