Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.
Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

PULSAR 208

Onsdag 14. marts kl. 17

I samarbejde med DKDM udfolder 5 komponister deres klanglige fantasi i en vifte af stemningsfulde korte værker for forskellige kammerensembler.

Mariæ bebudelsesdag

Søndag 18. marts kl. 10.30

Musikgudstjeneste. Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor (DKDM) medvirker under ledelse af Bente Colding-Jørgensen.

Prædikant er Mikkel G. Christoffersen og ved orglet sidder Jens E. Christensen.

Franske og danske toner

Palmesøndag 25. marts kl. 15

Vor Frelsers kantori synger et acappellaprogram med fransk og dansk kormusik fra det 20. århundrede.

Dirigient er Lars Sømod.

Musikgudstjeneste

Langfredag 30. marts kl. 10.30.

Susanne Møller Olsen er liturg og prædikant.

Lars Sømods Langfredagsliturgi opføres af Vor Frelsees Kor under ledelse af Lars Sømod og Jens E. Christensen ved orglet.

Pia Rose Hansen og Anne Søe

Søndag 15. april kl. 15

Mezzosopranen og violinisten opfører duetter akkompagneret af Lars Sømod på orglet.

Kormusik fra køkkenarkivet

Søndag 22. april kl. 15.

Vor Frelsers Kirkes kor synger korværker af Lars Sømod fra 1991-2017.

Lars Sømod dirigerer.

Forårskoncert

Søndag 29. april kl. 15.

Det Kongelige danske Musikkonservatoriums Børnekor under ledelse af Bente Colding-Jørgensen giver forårskoncert med danske og nordiske sange og

Benjamin Brittens Missa Brevis på programmet.

Ollerup Musikefterskole

Torsdag 24. maj kl. 19.

Ollerup Musikefterskoles Store Kor synger latinamerikanske folkesange og salmer under ledelse af Kenneth Seholt og Britta Kold.