Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Lørdag d. 20. juli 2019 kl. 15
Amerikanske Tiffany Ng giver koncert på kirkens store klokkespil. Musikken høres bedst fra kanalens moler eller fra Voldanlægget. Program for koncerten kan fås i tårnets billetsalg på dagen. Fri entré.

Musikalsk rejse gennem Hansestæderne og deres forbundsfæller
Tirsdag d. 23. juli 2019 kl. 20
Bratschist Semjon Kalinowsky og organist Jens E. Christensen spiller musik fra Lübeck, Hamburg, Brügge, London, Oslo og København. Fri entré.

Lørdag d. 27. juli 2019 kl. 15
Hollandske Malgosia Fiebig fra Utrecht giver koncert på kirkens store klokkespil. Musikken høres bedst fra kanalens moler eller fra Voldanlægget. Program for koncerten kan fås i tårnets billetsalg på dagen. Fri entré.

Italiensk, tysk og østrigsk orgelmusik
Tirsdag d. 30. juli 2019 kl. 20
Den canadiske orgelspiller Michael Bloss spiller orgelmusik af Frescobaldi, Buxtehude, J.S. Bach, Hindemith og Nepomuk David. Fri entré.

Lørdag d. 3. august 2019 kl. 15
Belgiske Marc van Bets giver koncert på kirkens store klokkespil. Musikken høres bedst fra kanalens moler eller fra Voldanlægget. Program for koncerten kan fås i tårnets billetsalg på dagen. Fri entré.

1st Presbyterian Church Choir
Mandag d. 5. august 2019 kl. 20
Koret fra 1st Presbyterian Church i Moorestown dirigeret af Joel Krott. Fri entré.

Orgelkoncert
Tirsdag d. 6. august 2019 kl. 20
Organist Olivier Penin fra St. Clotildekirken i Paris spiller værker af J.S. Bach, Jean-Baptiste Robin og Georg Böhm. Fri entré.

Trompet og orgel
Tirsdag d. 13. august 2019 kl. 20
Trompetist Kasper Knudsen og organist Lars Sømod spiller værker af J.S. Bach, Sven Erik Werner, Petr Eben og J.F.Fasch. Fri entré.

Lørdag d. 17. august 2019 kl. 15
Vor Frelsers Kirkes klokkenist Lars Sømod giver koncert på kirkens store klokkespil. Musikken høres bedst fra kanalens moler eller fra Voldanlægget. Program for koncerten kan fås i tårnets billetsalg på dagen. Fri entré.

Orgelkoncert
Tirsdag d. 20. august kl. 20
Californiske James Hicks gæster Vor Frelsers Kirke og giver koncert på Elefantorglet. Fri entré.

Fransk og tysk senromantik
Tirsdag d. 27. august 2019 kl. 20
Organist Carsten Mølholm spiller sørgemusik af César Franck, gotisk suite af Léon Boëllmann og Gustav Mahlers hyldest til kærligheden. Fri entré.

Lørdag d. 31. august 2019 kl. 15
Irske Adrian Gebreuers fra Cork giver koncert på kirkens store klokkespil. Musikken høres bedst fra kanalens moler eller fra Voldanlægget. Program for koncerten kan fås i tårnets billetsalg på dagen. Fri entré.