Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Tirsdag d. 12. marts kl. 17.30

Organist Lars Sømod spiller Johann Sebastian Bachs store orgelkoraler på Elefantorglet hen over fastetiden. Aftenens tema er advent. Fri entré.

Tirsdag d. 19. marts kl. 17.30

Organist Lars Sømod spiller Johann Sebastian Bachs store orgelkoraler på Elefantorglet. Aftenens tema er Jesu fødsel. Fri entré.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 20. marts kl. 17

Barber: Cellosonate samt værker for slagtøj af Stockhausen og Mantovani. Medvirkende: Jonathan Jakshøj, slagtøj, samt Vida de Leon, cello, og Ruben Høgh, klaver. Arrangeret af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Fri entré.

Tirsdag d. 26. marts kl. 17.30

Organist Lars Sømod spiller Johann Sebastian Bachs store orgelkoraler på Elefantorglet. Aftenens tema er påske. Fri entré.

Tirsdag d. 2. april kl. 17.30

Organist Lars Sømod spiller Johann Sebastian Bachs store orgelkoraler på Elefantorglet. Aftenens tema er pinse og trinitatis. Fri entré.

Mariæ bebudelsesdag
Søndag d. 7. april kl. 10.30

Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor medvirker ved musikgudstjenesten under ledelse af Bente Colding-Jørgensen. Lars Sømod sidder ved orglet. Fri entré.

Tirsdag d. 9. april 17.30

Organist Lars Sømod spiller Johann Sebastian Bachs store orgelkoraler på Elefantorglet. Aftenens tema er Kristi herredømme. Fri entré.

Vor Frelsers Kantori
Søndag d. 14. april kl. 15

Kirkens koncertkor synger et bredt udvalg af a cappella-musik til kirkeåret. Dirigent er Lars Sømod. Fri entré.

Langfredagsliturgi
Fredag d. 19. april kl. 10.30

Christian Præstholms musik til langfredag opføres af kirkens kor under ledelse af Lars Sømod, og ved orglet sidder Jens E. Christensen. Fri entré.