Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 14. november 2018 kl. 17.
Værker for 7 (!) fagotter af Mozart, J.S Bach og Vivaldi samt værker for sang og orgel af Kayser og Langlais. Arrangeret af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Fri entré.

Requiem – En sang om tab og tro
Søndag d. 18. november 2018 kl. 15.
En moderne dødsmesse på dansk af Ingrid Mejer Jensen og Lars Sømod. Solisterne Annette Bo Nielsen, Jan Lund og Jens Bové medvirker. Vor Frelsers Kantori synger og Vor Frelsers Kammerorkester spiller under ledelse af Lars Sømod.
Billetter købes hos Billetto.dk. Entré: 150 kr.