Klik her for at komme til forsiden Kirkespir


Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet. 
Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.
I efteråret 2017 står markeringen af Reformationens 500 års jubilæum som overskrift over de fleste koncerter, men også andre spændende koncerter byder sig - stadigt gratis - til:

Fredag 13. oktober kl 20:
Kulturnatten i Vor Frelsers Kirke er stemningsfuld og inspirerende. Husets tidligere vigtige personer fortæller historier om kirken, havnen og byen. Elefantorglet kan opleves hver hele time kl 20, 21 og 22, hvor organisten Lars Sømod spiller værker af Johann Sebastian Bach. Adgang uden kulturpas. 

 

 

Søndag 29. oktober kl 20: 
Opførelsen af Johann Sebastian Bachs Messe i h-mol bliver Reformationsfestens store musikalske begivenhed i Vor Frelsers Kirke. Værket er et af musikhistoriens hovedværker og opføres af 70 korsangere og stort barokorkester: Vor Frelsers Kantori, Kammerkoret Tourdion og Vor Frelsers Kammerorkester. Solister er sangerne Elsebeth Dreisig, Pia Rose Hansen, Daniel Carlsson, Mathias Hedegaard og Torsten Nielsen. Dirigent er Lars Sømod og billetter kan købes på billetto.dk eller i døren en time før koncerten. 

 

 

Lørdag 11. november kl 16:
Giuseppe Verdis storladne Requiem opføres traditionelt under ledelse af Niels Borksand ved Allehelgenstid. Store sangsolister, stort kor og orkester - nærmere information angående billetkøb og pris følger. Overskuddet fra koncerten går til 'Læger uden grænser'.

 

 

Søndag 19. november kl 20: Unmack - Risiko helt alene
For første gang nogensinde tager Jens Unmack afsted helt alene. Med numre fra det store Love Shop-katalog fra hans solo-albums. Med plads til at grave dybere i teksterne historierne bag. Entré: 250,- kr.

 

Søndag 26. november kl 15:
I anledning af Reformationsjubilæet har organisten og komponisten Christian Præstholm fra Skt Mortens Kirke i Randers komponeret en suite af orgelværker over Martin Luthers salmer, som Præstholm opfører ved en række koncerter i Danmarks kirker i dette efterår. I Vor Frelsers Kirke er vi så heldige at være sidste stop på den store turné, og Præstholms indlevelse, dygtighed og humor vil helt sikkert gøre denne koncert til noget ganske særligt. Til overflod har Præstholm også arrangeret Martin Luthers salmer for kor, så vi ind i mellem orgelværkere hører Vor Frelsers Kirkes Kor synge de fine, nye arrangementer. Gratis adgang. 

 

 


NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om gudstjenester, koncerter mm.
  
Klik her for at besøge Rasthofs hjemmeside