Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.
Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.
I efteråret 2017 står markeringen af Reformationens 500 års jubilæum som overskrift over de fleste koncerter, men også andre spændende koncerter byder sig - stadigt gratis - til:

Lørdag 3. februar kl 15:
Tre gange Dreisig med gæst, en festlig koncert med sopranerne Inge og Elsebeth Dreisig, akkompagneret af Flemming Dreisig og trompetist Lars Ole Schmidt. Musik af bl.a. Händel, Offenbach og Lèhar. Gratis adgang.

Søndag 18. februar kl 15:
Kirkekorets heltebaryton Daniel Waade synger værker af Händel, Bach, Wagner, Mendelssohn og Weyse akkompagneret af Lars Sømod på orglet.

Søndag 25. februar kl 15:
Prædikerens Bog og Skibsforlis for stemme og orgel.
Bassen Jakob Bloch Jespersen og organisten Jens E. Christensen opfører Salomons sange af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Et Skibsforlis med tekst af Simon Grotrian og musik af Nicolai Worsaae. Gratis adgang.