Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.
Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.
I efteråret 2017 står markeringen af Reformationens 500 års jubilæum som overskrift over de fleste koncerter, men også andre spændende koncerter byder sig - stadigt gratis - til:

Lørdag 9. december kl 16:
De Ni Læsninger til Advent.Kammerkoret Tourdion, Vor Frelsers Kantori og FDF Christianshavns Brass Band spiller og synger, læsere fra menigheden læser frelseshistorien op - Mikkel Christoffersen er liturg, Lars Sømod dirigerer og alle synger af fuld hals - på vej mod jul!

Søndag 10. december kl 15:
Vor Frelsers Kirkes nye samarbejdspartner, Det Kgl. Danske Musikkoncervatoriums Børnekor, giver under ledelse af Bente Colding-Jørgensen og med Aeji Choi ved orglet en alsidig julekoncert - og byens smukkeste Luciaprocession!  Gratis adgang.

Søndag 17. december kl 14 og kl 17:
Anne Linnets Julekoncerter. Med sine nye salmer i bagagen og masser af kærlighed til bænkerækkerne, spiller og synger Anne Linnet julen ind. Entré.

Søndag 7. januar kl 15:
Olivier Messiaens store orgelværk om julens mysterier, La Nativité du Seigneur, opføres på Elefantorglet af Lars Sømod. Bemærk: Der er ikke Lillejuleaftensforestilling med værket i 2017, men i 2018 vender Steen&Hejlesen tilbage med en ny lysforestilling til jul. Gratis adgang.

Lørdag 3. februar kl 15:
Tre gange Dreisig med gæst, en festlig koncert med sopranerne Inge og Elsebeth Dreisig, akkompagneret af Flemming Dreisig og trompetist Lars Ole Schmidt. Musik af bl.a. Händel, Offenbach og Lèhar. Gratis adgang.

Søndag 18. februar kl 15:
Kirkekorets heltebaryton Daniel Waade synger værker af Händel, Bach, Wagner, Mendelssohn og Weyse akkompagneret af Lars Sømod på orglet.

Søndag 25. februar kl 15:
Prædikerens Bog og Skibsforlis for stemme og orgel.
Bassen Jakob Bloch Jespersen og organisten Jens E. Christensen opfører Salomons sange af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Et Skibsforlis med tekst af Simon Grotrian og musik af Nicolai Worsaae. Gratis adgang.