Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Blokfløjtekvartet og orgelsuite af Leif Kayser
Søndag d. 27. oktober 2019 kl. 15

Blokfløjtekvartetten Sirena opfører Kaysers Divertimenti fra 1968 og fra 1973, og organist Niels Danielsen spiller Kaysers Suite nr. 4. Fri entré.

Chris Minh Doky & New Nordic Jazz
Lørdag d. 2. november 2019 kl. 20

Bassist og komponist Chris Minh Doky har længe arbejdet med de danske salmer og den danske sangtradition. Efter Danmarksturnéen i 2018/2019 vil Chris tage en pause fra trioen for at skrive ny musik. Men inden da ønsker han at slutte ringen og tage New Nordic Jazz hjem til kirken. Entré.

Fransk Requiem
Søndag d. 3. november 2019 kl. 15.00

Viernes Messe Solennelle og Duruflés Requiem opføres af Vor Frelsers Kor og Kantori. Solister er Marie Degener Troelsen og Brian Grønbæk Jensen. Ved orglet sidder Johan Sigvard Jensen, og dirigent er Lars Sømod. Fri entré.

Davidssalmer og orgelfantasier
Søndag d. 10. november 2019 kl. 15

Sangerne Pia Rose Hansen og Christian Damsgaard synger Davidssalmer af Kayser, akkompagneret af Jens E. Christensen, der også spiller orgelmusik af Kayser, skrevet til Vor Frelsers Kirke. Fri entré.

Carsten Dahl indvier kirkens nye flygel
Søndag d. 17. november kl. 15

Verdensnavnet og jazzpianisten Carsten Dahl besøger Vor Frelsers Kirke i anledning af kirkens nye Fazioli-flygel. Fri entré.
Koncerten er sponsoreret af Pianoværkstedet.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 20. november 2019 kl. 17

Brahms Klarinetkvintet i h-mol op. 115. Medvirkende: Katrin Mathiesen, klarinet, og NOVO Quartet: Kaya Kato Møller og Nikolai Nedergaard, violin, Daniel Sledzinski, bratsch, og Oskar Friis-Hansen, cello. Arrangeret af Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Fri entré.

Fløjte og orgel
Søndag d. 24. november 2019 kl. 15.00

Fløjtenist Marianne Clement Thomsen og organist Lars Sømod spiller efterårstoner af J.S. Bach, Niels Viggo Bentzon og Tage Nielsen. Fri entré.

Cecilie Nordby julekoncert
Torsdag d. 28. november kl. 20.00

Hele Danmarks alsidige vokaldronning, Cæcilie Norby, inviterer til en helt særlig julekoncert med udvalgte sange, hun holder specielt af. Både i band-sammenhænge med One Two og Frontline - og videre i sin internationale solokarriere på de prestigefyldte jazzlabels Blue Note og nu ACT Music, har Cæcilie Norby gang på gang præsenteret en blændende og nuanceret vokal. - Ikke mindst i dette års udgave af Toppen af Poppen! Hun har en spændvidde fra det powerfulde til den poetiske frasering – altid med den kendetegnende musikalske timing.
Til at fremføre de smukke julesange, hun har mest kær, har hun selskab af en trio bestående af cremen af europæisk jazz:
Bassist og cellist Lars Danielsson (SE), som de sidste tre år i træk er blevet hædret med den tyske Echo Award (tysk DMA) for årets internationale bassist.
Pianist Søren Bebe har udgivet adskillige albums internationalt og er en af DKs absolutte mest elskede pianister.
Dette er en sjælden mulighed for at opleve Cæcilie’s fortolkninger af julens stemningsfulde sange i meget intime rammer med plads til musikalske overraskelser og øjeblikkets antændelse.
Billetter: Ticketmaster.dk