Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Kulturnat i Vor Frelsers Kirke
Fredag d. 11. oktober fra kl. 20

Organist Lars Sømod spiller kvarterskoncerter på Elefantorglet hver hele time. Musik af Diderik Buxtehude og Louis Vierne.

Blokfløjtekvartet og orgelsuite af Leif Kayser
Søndag d. 27. oktober 2019 kl. 15

Blokfløjtekvartetten Sirena opfører Kaysers Divertimenti fra 1968 og fra 1973, og organist Niels Danielsen spiller Kaysers Suite nr. 4. Fri entré.

Chris Minh Doky & New Nordic Jazz
Lørdag d. 2. november 2019 kl. 20

Bassist og komponist Chris Minh Doky har længe arbejdet med de danske salmer og den danske sangtradition. Efter Danmarksturnéen i 2018/2019 vil Chris tage en pause fra trioen for at skrive ny musik. Men inden da ønsker han at slutte ringen og tage New Nordic Jazz hjem til kirken. Entré.

Fransk Requiem
Søndag d. 3. november 2019 kl. 15.00

Viernes Messe Solennelle og Duruflés Requiem opføres af Vor Frelsers Kor og Kantori. Solister er Marie Degener Troelsen og Brian Grønbæk Jensen. Ved orglet sidder Johan Sigvard Jensen, og dirigent er Lars Sømod. Entré: 50 kr.

Davidssalmer og orgelfantasier
Søndag d. 10. november 2019 kl. 15

Sangerne Pia Rose Hansen og Christian Damsgaard synger Davidssalmer af Kayser, akkompagneret af Jens E. Christensen, der også spiller orgelmusik af Kayser, skrevet til Vor Frelsers Kirke. Fri entré.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 20. november 2019 kl. 17

Brahms Klarinetkvintet i h-mol op. 115. Medvirkende: Katrin Mathiesen, klarinet, og NOVO Quartet: Kaya Kato Møller og Nikolai Nedergaard, violin, Daniel Sledzinski, bratsch, og Oskar Friis-Hansen, cello. Arrangeret af Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Fri entré.

Fløjte og orgel
Søndag d. 24. november 2019 kl. 15.00

Fløjtenist Marianne Clement Thomsen og organist Lars Sømod spiller efterårstoner af J.S. Bach, Niels Viggo Bentzon og Tage Nielsen. Fri entré.