Vor Frelsers Kirkes koncerter

Koncerter i kirken finder oftest sted som søndagsmatinéer kl. 15 eller
som aftenkoncerter tirsdage kl. 20. Desuden udlejes kirken til større koncertarrangementer, der kan finde sted på andre tidspunkter.

Fra september til maj er der KLOKKEKONCERT hver fredag kl. 15-15:30.

Se hvem der spiller fredagsklokkekoncert hvornår?

Klokkekoncerterne høres bedst fra Voldanlæggets bænke eller fra
Christianshavns Kanals moler.

Organisterne er på vegne af menighedsrådet ansvarlige for koncerter i kirken og henvendelse kan ske til dem.

Der er gratis entré, hvor intet andet er nævnt.

Cæcilie-messe.

I samarbejde med Edition-S fejrer vi komponisten Sven Erik Werners runde dag med opførelse af hans messe fra 2009 med solisterne Pia Rose Hansen, Ketil Christensen, Lars Ole Schmidt og Jens E.Christensen. Lars Sømod dirigerer Vor Frelsers Kantori. Koncerten gentages i Den Amerikanske Kirke i Paris lørdag 8. april.
Tir. d. 21. februar 2017, kl. 20. (Fri entré)

Suppe i evangeliekøkkenet.

Igennem tiden har præster kogt meget suppe på de samme skriftsteder igen og igen. Og med god grund. For der er mange saftige og intense historier at koge suppe og blive kloge på. Til koncerten vil sognepræsterne Marlene Lindsten, Susanne Møller Olsen og Finn Damgaard recitere egne poetiske og filosofiske tekster henover saxofonist og komponist Jakob Høgsbros jazzmusik. Alle tekster er nyskrevne.

Jakob Høgsbro er en spændende komponist. Høgsbros musik hører til i den lyriske ende af jazzen, og har en smuk nordisk lyd over sig. Med sig har han en fremragende kvintet bestående af Kjeld Lauritsen; hammondorgel, Jesper Nordal; guitar, Esben Eyermann; bas, Jesper Kofoed; trommer.
Søn. d. 26. februar 2017, kl. 15. (Fri entré)

Kira Skov og Maria Faust

Release-koncert for CD'en ´In the Beginning', musik fra den ortodokse, estiske kirke.

I begyndelsen af 2016 drog Kira Skov og Maria Faust på en rejse til Estlands sydlige grænseområder. Her fandt de et univers af tabte sange og begravede historier om tab, savn, overgivelse, underkastelse, tro, ikke-tro og tilgivelse. De fandt et område, hvor tiden, i en ellers foranderlig verden, syntes at stå stille, og de fandt en gammel forladt russisk ortodoks kirke, hvor de har indspillet CDen med arrangementer skrevet af Maria Faust til et lille 6 m/k estisk kor, 4 blæsere, kontrabas og trommer og med Kira som den ledende vokal og historiefortæller.

Frugten af det kompositoriske samarbejde og denne særlige indspilning udkommer den 3. marts, og Kira og Maria markerer udgivelsen med en koncert i Vor Frelser Kirke dagen før, altså torsdag den 2. marts, hvor de vil opføre materialet fra udgivelsen i fuld længde med et lille 6 m/k estisk kor, 4 blæsere, kontrabas og trommer og med Kira som den ledende vokal og historiefortæller. Efter koncerten vil Jan Sneum interviewe Kira og Maria om udfordringerne og tankerne bag projektet. Der vil desuden være mulighed for at købe og få signeret en cd og/eller LP ved samme lejlighed.
Tors. d.2. marts, kl 20 (billetter kan købes på Politiken Plus)

Kasper Knudsen

Amandus Kvintetten.

Messingblæserne Kasper Knudsen, Emmett Hartung, Peder Elias Strandjord, Lukas Winther Andersen og Mikkel Berrig spiller værker af Vivaldi, Nielsen, Holst og Elgar sammen med organisten Lars Sømod.
Søn. d. 5. marts 2017, kl. 15. (Fri entré)

Åndelige sange.

Sangeren Jakob Bloch Jespersen og organisten Jens E.Christensen opfører værker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Lars Hegaard, Bent Lorentzen og Nicolai Worsaae (uropførelse).
Søn. d. 19. marts 2017, kl. 15. (Fri entré)

Mariamusik med stort kvindekor.

Schola Cantorums Kvindekor fra København og Damkören vid Musikhögskolan i Malmö, samles i et stort kvindekor på 50 sangere under ledelse af dirigenterne Sigrid Damsager og Lena Ekman Frisk. Værker af bl.a. Holst, Verdi, Nystedt og Olofsson.
Søn. d. 26. marts 2017, kl. 15. (Entré: 100/50)

Johann Sebastian Bachs Johannespassion.

Københavns Bachkor og Originalerne under ledelse af Jan Scheerer opfører Bachs udødelige musik med solisterne Lise Bech Bendix, Nana Bugge Rasmussen, Steffen Bruun, Mathias Hedegaard og Jakob Bloch Jespersen. (Entré 200,- kr)
 Lør. d. 1. april 2017, kl. 15. Billetter kan købes forud på https://billetto.dk/da/events/kbhbachkor2017a