Historien om Vor Frelsers Kirkes maskot,
søpapegøjen Lauritz

Siden premieren på vores animationsfilm, som vises i Tårnets biograf, er søpapegøjen Lauritz gået hen og blevet kirkens lille maskot.

Senest har han optrådt ved fejringen af 90-årsjubilæet for klokkespillet i december 2018, hvor han indgik i kirkens børnemateriale om klokkerne. I virkeligheden er det dog vanskeligt helt at afgøre, hvilken fugl, det er, der sidder oppe i orglet. På afstand ligner det en søpapegøje, men kommer man helt tæt på, ligner det mere en rovfugl. Men da fuglen i orglet ikke er i farver, ved vi ikke, hvilken rovfugl der er tale om. Et bud kunne dog være den islandske falk, der ligesom søpapegøjen, ville være kongens hilsen til de nordlige dele af det dengang store danske rige.

Men fuglen er selvfølgelig først og fremmest lavet til at blive set på afstand - nede fra kirkebænkene. I kirkens animationsfilm kan du dog opleve fuglen helt tæt på. Her er den nemlig hovedpersonen og har fået farve og liv som en talende søpapegøje. Se filmen i tårnet og mød kirkens nye maskot, der guider dig rundt og fortæller historien om Vor Frelsers Kirke.

GALLERIER