Menighedsplejen på Christianshavn
Program for 2019

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Menighedsplejen arrangerer foredrag og står for andre sociale tilbud på Christianshavn. Hold dig ajour med de kommende begivenheder på Vor Frelsers Kirkes og Christians Kirkes hjemmesider.

Alle møder foregår i Stanleys Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 2. sal., medmindre andet er nævnt.
Der er elevator til mødesalen.

Ud over de traditionelle tirsdagsmøder har vi som noget nyt også aftenarrangementer på torsdage.
Tirsdagsmøderne foregår kl. 14-ca. 16, og torsdagsmøder kl. 19-ca. 21.

Forårets foredragstema er "Biografier og livsberetninger", og Menighedsplejen inviterer til følgende arrangementer:

Tirsdag. 19/2 kl. 14-16

Abelard og Heloise – Affæren der forandrede kærligheden i Europa

Torben Jeppesen, sognepræst i Roskilde Domkirke, fortæller kærlighedshistorien fra begyndelsen af 1100-tallets Paris mellem en af tidens mest berømte og feterede filosoffer, Pierre Abelard, og hans purunge og højt begavede elev Heloise. Affæren fik siden stor teologisk og filosofisk betydning og indflydelse på vores moderne opfattelse af kærligheden.

Torsdag d. 28/2 kl. 19-21

Fotograf Pernille Kaalund om 38 christianshavnere i ord og billeder

Fotograf Pernille Kaalund har i flere år haft galleri ved Kanalen på Christianshavn. I bogen Christianshavn - Verdenshav udenfor vinduet portrætterer i tekst og billeder 38 christianshavnere. Denne aften vil hun vise en lang række af sine fotos og fortælle om arbejdet med bogen og de mennesker, hun har mødt undervejs.

Tirsdag d. 19/3 kl. 14-16

En historisk livsberetning fra Sydafrika

Jannie Fjordside, kirke- og kulturmedarbejder i Christians Kirke, holder foredrag om sin roman Tilbage til Transkei – en personlig beretning fra Sydafrika i årene 1932-76.

Torsdag d. 28/3 kl. 19-21

Jens Andersen fortæller om Kim Larsen

Jens Andersen, der er aktuel med biografien Kim Larsen – Mine unge år – fortæller om bogen og Larsens tilknytning til Christianshavn. Foredraget afholdes i samarbejde med Christianshavns Bibliotek.

Tirsdag d. 16/4 kl. 14-16

Statsministeren fra Christianshavn

Bliv klogere på Anker Jørgensen, som voksede op hos sin faster og onkel på Christianshavn, efter han blev forældreløs som femårig. Forfatter og journalist Thomas Thurah gæster os denne dag med et foredrag om den folkekære politiker – baseret på hans biografi Anker Jørgensen – Statsminister.

Tirsdag d. 21/5 kl. 9.30-17.00

Sommerudflugt til Nivaagaard og Søborg

Sommerudflugten går til Nivaagaards Malerisamling, hvor der venter en times rundvisning og efterfølgende frokost. Der vil derefter være mulighed for at opleve museet på egen hånd, før bussen kører videre til Søborg Kirke fra det 12. årh., hvor sognepræst Sarah Auken vil fortælle om kirkens historie.

Afgang fra Christians Kirke kl. 9.30 og hjemkomst samme sted kl. 17.

Pris: 150 kr. (billetter købes fra d. 16/4 hos Vor Frelsers Kirkes kordegn på kordegnekontoret).

Christianshavn

GALLERIER