Menighedsplejen på Christianshavn
Program for 2019

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Menighedsplejen arrangerer foredrag og står for andre sociale tilbud på Christianshavn. Hold dig ajour med de kommende begivenheder på Vor Frelsers Kirkes og Christians Kirkes hjemmesider.

Alle møder foregår i Stanleys Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 2. sal., medmindre andet er nævnt.
Der er elevator til mødesalen.

Ud over de traditionelle tirsdagsmøder har vi som noget nyt også aftenarrangementer på torsdage.
Tirsdagsmøderne foregår kl. 14-ca. 16, og torsdagsmøder kl. 19-ca. 21.

Forårets foredragstema er "Biografier og livsberetninger", og Menighedsplejen inviterer til følgende arrangementeR

Tirsdag d. 26/3 kl. 10
Årsmøde

Alle er velkomne til Menighedsplejens årsmøde, hvor der præsenteres årsberetning, aflægges regnskab og afholdes valg til bestyrelsen.

Dagsordenen er:
1) Formandens beretning
2) Kasserens beretning, årsregnskab 2018
3) Indkomne forslag til bestyrelsen
4) Drøftelse af Menighedsplejens arbejde fremover
5) Valg til Menighedsplejens bestyrelse
6) Eventuelt

Umiddelbart efter årsmødet konstituerer bestyrelsen sig.

Torsdag d. 28/3 kl. 19-21

Jens Andersen fortæller om Kim Larsen

Jens Andersen, der er aktuel med biografien Kim Larsen – Mine unge år – fortæller om bogen og Larsens tilknytning til Christianshavn. Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange, lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, som satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat.

Der trækkes lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange — fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed.

Foredraget afholdes i samarbejde med Christianshavns Bibliotek.
Dørene åbne kl. 18.30, der er begrænset antal pladser.

Tirsdag d. 16/4 kl. 14-16

Statsministeren fra Christianshavn

Bliv klogere på Anker Jørgensen, som voksede op hos sin faster og onkel på Christianshavn, efter han blev forældreløs som femårig. Forfatter og journalist Thomas Thurah gæster os denne dag med et foredrag om den folkekære politiker – baseret på sin biografi Anker Jørgensen – Statsminister.

Tirsdag d. 21/5 kl. 9.30-17.00

Sommerudflugt til Nivaagaard og Søborg

Sommerudflugten går til Nivaagaards Malerisamling, hvor der venter en times rundvisning og efterfølgende frokost. Der vil derefter være mulighed for at opleve museet på egen hånd, før bussen kører videre til Søborg Kirke fra det 12. årh., hvor sognepræst Sarah Auken vil fortælle om kirkens historie.

Afgang fra Christians Kirke kl. 9.30 og hjemkomst samme sted kl. 17.

Pris: 150 kr. (billetter købes fra d. 16/4 hos Vor Frelsers Kirkes kordegn på kordegnekontoret).

Christianshavn

GALLERIER