Menighedsplejen på Christianshavn

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Menighedsplejen arrangerer foredrag og står for andre sociale tilbud på Christianshavn. Hold dig ajour med de kommende begivenheder på Vor Frelsers Kirkes og Christians Kirkes hjemmesider.

Alle møder foregår i Stanley's Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 2. sal., medmindre andet er nævnt.
Der er elevator til mødesalen.

Ud over de traditionelle tirsdagsmøder har vi som noget nyt også aftenarrangementer på torsdage.

Tirsdagsmøderne foregår kl. 14-16, og torsdagsmøder kl. 19-21.

Arrangementerne koster 20,- pr. næse, som går til Menighedsplejens arbejde. Der kan betales kontant eller på MobilePay.

Vinteren i Menighedsplejen

Christianshavn - port til verden

Vinterens foredragsprogram fortsætter i samme spor som efterårets fortællinger om Christianshavn og Nordatlanten, for nu udvider vi temaet til at omhandle kvarterets forbindelse til den store verden.

Tirsdag d. 14. januar 2020 kl. 13

Nytårskur

Menighedsplejen inviterer til den årlige nytårskur i Stanley’s Gaard. Pris pr. billet er 100,- og det inkluderer mad og drikke. Billetterne kan købes på Vor Frelsers Kirkes kordegnekontor fra d. 10. december-d. 7. januar.
Godt nytår!

Torsdag d. 23. januar kl. 19-21
Kim Leine om sin Grønlandstrilogi

Forfatter Kim Leine holder foredrag om sin Grønlandstrilogi: Profeterne i Evighedsfjorden, Rød mand/Sort mand og Konebådsekspeditionen (endnu ikke udgivet). Han vil fortælle om sit arbejde med stoffet og om den historiske baggrund for romanerne.

Tirsdag d. 11. februar kl. 14-16
Robert Olsen: Om socialt arbejde og Kofoeds Skole i udvikling

Forstander Robert Olsen fra Kofoeds Skole fortæller om stedets udvikling gennem tiden med også et stort arrangement ude i verden. Mange forskellige nationaliteter bruger i dag skolen, som i sin tid lå i Stanley’s Gaard og sidenhen i det, der nu er Christianshavns Beboerhus. I dag holder skolen til på Amager.

Tirsdag d. 10. marts kl. 14-16
Anders Bjørn: Det globale Christianshavn

Globalisering er ikke noget nyt. Der har altid boet udlændinge og indvandrere på Christianshavn, ligesom mange christianshavnere gennem årene har berejst de danske kolonier og andre dele af verden som sømænd og forretningsfolk. Historiker Anders Bjørn vil med udvalgte eksempler vise, hvordan denne globalisering har sat sine spor i Christianshavns historie og arkitektur.

Torsdag d. 26. marts kl. 19-21
Sømandsliv

Christianshavn har altid været de sejlendes og søfarendes bydel. Med sig fra deres rejser har de historier fra den store verden, og dem vækker vi til live denne aften – så kom og tag med ud på en rejse fra Christianshavn til fjerne egne.

Tirsdag d. 14. april
Lone Jepsen om forbrydelse og straf på Christianshavn i 1600-tallet

Tirsdag d. 19. maj
Sommerudflugt til Roskilde Domkirke

Årets sommerudflugt går til Roskilde, hvor vi skal på omvisning i Domkirken. Vi skal også besøge Gråbrødre Kirkegård og se bl.a. C.E.F. Weyses og Gustav Wieds grave samt det meget smukke og fredede Gråbrødre Kapel, hvor vi drikker kaffe. På turen skal vi selvfølgelig også spise en god frokost. Afgang 9.30 fra Christians Kirke og hjemkomst samme sted kl. 17.
Pris pr. billet: 150 kr. (billetter købes fra d. 14. april 2020 på kordegnekontoret for Vor Frelsers Kirke).

Christianshavn

GALLERIER