Menighedsplejen på Christianshavn: Program for efteråret 2018

Menighedsplejen på Christianshavn er et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Menighedsplejen arrangerer foredrag og står for andre sociale tilbud på Christianshavn. Hold dig ajour med de kommende begivenheder på Vor Frelsers Kirkes og Christians Kirkes hjemmesider.

I 2018 fejrer Menighedsplejen, at Christianshavn blev grundlagt for 400 år siden. Det markerer vi med en række foredrag om Christianshavns historie.

Alle møder foregår i Stanleys Gaard, Store Søndervoldstræde 2,2., med undtagelse af besøget på Vor Frelsers Kirkegård. Der er elevator til mødesalen. Hvis intet andet er nævnt, finder møderne sted kl. 14-16.

Ud over de traditionelle tirsdagsmøder byder efterårsprogrammet som noget nyt på et par aftenarrangementer på torsdage.
Tirsdagsmøderne foregår kl. 14-ca. 16, og torsdagsmøder kl. 19-ca. 21.

Alle foredrag – med undtagelse af besøget på Vor Frelsers Kirkegård – finder sted i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 2. sal. Der er elevator til foredragslokalet.

JULEHJÆLP
Ved Menighedsplejen for Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke.
Skema til ansøgning om julehjælp skal hentes på kordegnekontoret - man skal bo i sognet.
Ansøgningsfristen er mandag d. 10. december, og julehjælpen uddeles torsdag d. 20. december mellem kl. 16 og 17 i Stanleys Gaard.

MENIGHEDSPLEJENS NYTÅRSKUR
Nytårskuren finder sted tirsdag d. 15. januar kl. 13 i Stanleys Gaard. Vi spiser traditionen tro frokost sammen og hygger med kaffe og lidt underholdning. Billetter koster 100 kr. og kan købes på kordegnekontoret fra d. 14. december-5. januar.

NOVEMBER

Torsdag d. 29. november kl. 19

Nyholm før og nu
Flåden forlader nu den sidste del af Holmen. Den forlod Arsenaløen, Frederiksholm og Dokøen i 1980’erne, hvormed denne del af Holmen blev lagt under Christianshavn. Nu forlader flåden også Nyholm. Hvad vil det betyde for bevarelsen af det historiske område?
Formand for Lokalhistorisk Forening Christians-havn, Asbjørn Kaasgaard, giver et tilbageblik på nogle af de mest dramatiske kapitler i Danmarkshistorien.

DECEMBER

Tirsdag d. 11. december kl. 14

Julegløgg
Som altid ønsker vi hinanden glædelig jul og siger tak for et godt, hyggeligt og spændende år i Menighedsplejen over et glas gløgg i december.
Vel mødt i Stanleys Gaard!

Christianshavn

GALLERIER