Menighedsplejen på Christianshavn: Program for efteråret 2018

I foråret 2018 fejrer Menighedsplejen, at Christianshavn blev grundlagt for 400 år siden. Det markerer vi med en række foredrag om Christianshavns historie.

Alle møder foregår i Stanleys Gaard, Store Søndervoldstræde 2,2., med undtagelse af besøget på Vor Frelsers Kirkegård. Der er elevator til mødesalen. Hvis intet andet er nævnt, finder møderne sted kl. 14-16.

Ud over de traditionelle tirsdagsmøder byder efterårsprogrammet som noget nyt på et par aftenarrangementer på torsdage.
Tirsdagsmøderne foregår kl. 14-ca. 16, og torsdagsmøder kl. 19-ca. 21.

Alle foredrag – med undtagelse af besøget på Vor Frelsers Kirkegård – finder sted i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 2. sal. Der er elevator til foredragslokalet.

OKTOBER

Torsdag d. 25. oktober kl. 19

Susanne Mertz – Christianshavn fortalt i billeder
Fotograf Susanne Mertz fortæller med udgangspunkt i sine fotografier om Christianshavns udvikling som bydel, hvor hun har boet siden 1968, og om sit liv som fotograf.

NOVEMBER

Tirsdag d. 20. november kl. 14

Vilhelm Hammershøi og Christianshavn
V/ cand.mag. Anette Lindbøg Karlsen, museums-inspektør på CLAY Keramikmuseum.
Vilhelm Hammershøi (1864-1916) boede i en årrække på Christianshavn, hvor han fandt flere af sine ikoniske motiver. I de stille, solbeskinnede og affolkede stuer i hjemmet i Strandgade 30 – og senere Strandgade 25 – udfoldede han sit maleriske talent.
Det var hér, at de mange interiørmalerier, der senere skulle gøre ham internationalt anerkendt, blev til.

Torsdag d. 29. november kl. 19

Nyholm før og nu
Flåden forlader nu den sidste del af Holmen. Den forlod Arsenaløen, Frederiksholm og Dokøen i 1980’erne, hvormed denne del af Holmen blev lagt under Christianshavn. Nu forlader flåden også Nyholm. Hvad vil det betyde for bevarelsen af det historiske område?
Formand for Lokalhistorisk Forening Christians-havn, Asbjørn Kaasgaard, giver et tilbageblik på nogle af de mest dramatiske kapitler i Danmarkshistorien.

DECEMBER

Tirsdag d. 11. december kl. 14

Julegløgg
Som altid ønsker vi hinanden glædelig jul og siger tak for et godt, hyggeligt og spændende år i Menighedsplejen over et glas gløgg i december.
Vel mødt i Stanleys Gaard!

Christianshavn

GALLERIER