Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.

Fredag d. 7. december
Tegn i kirken
Tegneworkshop v/ tegnelærer Mette Vangsgaard. Tegneøvelser i form og opløsning af form ved kirkens døbefont. Kirken stiller materialer til rådighed.

Fredag d. 14. december
Med trompetist og komponist Carsten Lauridsen.
Lauridsen vil spille musik, som inviterer til ro og refleksion.

NB! Årets sidste Natkirke

Julepause 21. december til og med 4. januar

Fredag d. 11. januar
Guitarist Rune Højmark åbner Natkirken efter jul
Højmarks musik er en rejse ind i et meditativt univers af klange og lydsfærer. De originale kompositioner fremføres på forskellige strengeinstrumenter, hvor især pedal steel guitaren er i centrum.

Fredag d. 18. januar
Stilhed og musik

Fredag d. 25. januar
Tegn i kirken
Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi laver tegneøvelser i konturstreg ved orglet og de bærende elefanter med henblik på at koordinere hånd og øje.

Fredag d. 1. februar
Kyndelmissekoncert
Vor Frelsers Kantori under ledelse af Lars Sømod synger sange til midvintertiden af bl.a. Holmboe, Poulenc og Sømod.

Fredag d. 8. februar
Pianist Jesper René spillier første del af Bachs Das Wohltemperierte Klavier
J.S. Bach udgav sit mægtige Das wohltemperierte Klavier med 24 præludier og fugaer i alle tonearter ad to omgange. Der venter en oplevelse af kontemplativ og meditativ karakter.

Fredag d. 15. februar
Pianist Jesper René spiller anden del af Bachs Das Wohltemperierte Klavier.

Fredag d. 22. februar
Tegn i kirken
Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi tegner altertavlen og arbejder med farvelægning.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.