Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Fredag 15. december kl 20:

Årets sidste Natkirke med Kim Bjørn og Karen Humle.
I krydsfeltet mellem klassisk og elektronisk musik skaber violinisten Karen Humle og elektronisk musiker Kim Bjørn en tilbagelænet julekoncert hvor du kan smide julestressen fra dig. Violinens organiske toner væver sig sammen med drømmende elektroniske lydflader i rummet i en improvisatorisk leg med melodier og klangflader.
Susanne Møller Olsen er aftenens præst

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen
telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. - Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Og spørgsmålet kan svares med et modspørgsmål: kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. - Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? Og i kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt, kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.