Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Aftenens musik begynder kl. 20.00
Nadverandagt kl. 21.30
Fælles aftenbøn kl. 22.45

Programoversigt for januar og februar i Natkirken

Januar:

Fredag d. 13. januar.
Natkirken åbner med jazzsaxofonist Emil Hess som lader sine melodiøse smukke og længselsfyldte toner fylde natkirkerummet. Emil Hess har udgivet albummet Night Church som er optaget i Vor Frelsers kirke

Fredag d. 20. januar: Stilhed og musik
Sangsamvær med Hanne Skov i kirken korværelse

Fredag d. 27. januar: Soundscabes ved Kim Bjørn.
Kom og oplev et rum fyldt med drømmende lydlandskaber. En indre rejse i ro og fredfyldthed.

Fredag d.3.februar: Rune Højmark
Rune Højmarks musik er en rejse ind i et meditativt univers af klange og lydsfærer. Musikken er instrumental og centreret om stemninger, der forekommer nærmest filmiske i sit udtryk. De originale kompositioner fremføres på forskellige strengeinstrumenter, hvor særligt pedal steel guitaren er i centrum.

Fredag d.10. februar: Harpe & stemme. Duet med Trine Opsahl og Hanne Skov
Med en stilhed og en legende inderlighed  mødes harpe og stemme i denne duo. Repetoiret vil være både kompositioner og fælles improvisationer og også harpe og sang hver for sig. fælles for Trine og Hanne er en nordisk tone og en kærlighed til fordybelse.

Trine Opsahl er komponist, spiller keltisk harpe og er certificeret harpeterapeut og spiller for terminalt syge og deres pårørende på Hospice Sjælland og Hospice Søndergaard.
Sanger og sangterapeut Hanne Skov har jazz og kirkemusik som baggrund og har i en årrække lagt vægt på at udvikle sanguniverset indenfor improvisation.

Fredag d.17. februar: Stilhed og musik
Sang-samvær med Hanne Skov i kirkens korværelse

Fredag d. 24. februar: Stilhed og musik

Om Sang-samvær om salmer og deres melodier ved sanger Hanne Skov
Natkirken i Vor Frelsers Kirke inviterer som noget nyt til sangsamvær. Vi samles i stilhed på bænkene omkring lys-globen i kirken kl. 20.15 og sidder lidt sammen her. Tænder evt. et lys i stilhed. Og går så sammen op i kirkens korværelse. Her synger vi nogle af salmebogens skønne salmer sammen, indtil vi går ned igen og deltager ved aftenens andagt kl. 21.30 (andagten varer ca. 20 min.)

Alle interesserede er hjertelig velkommen. Natkirkens stilhed er afsæt for samværet om salmerne, derfor taler vi minimalt. Vi lader salmers ord og toner tale for sig selv og tager os tid til at lære melodierne at kende. Hver fugl synger med sit næb og ”Ind i Salmernes Melodier” er for alle der nyder at synge sammen.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen
telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. - Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Og spørgsmålet kan svares med et modspørgsmål: kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. - Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? Og i kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt, kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.