Klik her for at komme til forsiden KirkespirNatkirken i Vor Frelsers Kirke
Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.


Fredag d. 13. september
Tegn i kirken

Workshop v/ tegnelærer Suzette Gemzøe. Vi tegner et hjørne af kirken og øver perspektivlære ved hjælp af sigtemål.

Fredag d. 20. september
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Vækst

I Trinitatistiden fortælles det, at Gud har lagt et kærlighedskim i os, som næres i mødet med andre mennesker. Vi kredser om tro, håb og kærlighed som evige muligheder for vækst i menneskelivet.
NB: Tilmelding nødvendig - begrænset antal pladser. Læs mere her.

Fredag d. 27. september
Stilhed og musik


Fredag d. 4. oktober
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Høst

I høsttiden udtrykker vi taknemmelighed over livets frugter, og bliver mindet om alt det gode vi har. Det er en tid, hvor vi kan dele høstens overskud med andre. Vi skriver om taknemmelighed, gavmildhed og nåde.

NB: Tilmelding nødvendig - begrænset antal pladser. Læs mere her.

Fredag d. 11. oktober
NB: Ingen Natkirke

Kulturnat kl. 18-24 v/ kirkens præster og frivillige. 


Bestig tårnets 400 trin til toppen og få en forrygende 360-graders udsigt over den københavnske aften. På vejen kan du gå ind på kirkens loft og få et sjældent kig til kirkens enorme hvælvinger. I kirken er der børne-hjørne med krea-aktiviteter og historie-guider ved kirkens personale. Organist Lars Sømod spiller kvarterskoncerter på Elefantorglet hver hele time.

Fredag d. 18. oktober
Stilhed og musik


Fredag d. 25. oktober
Natkirken har 10-årsjubilæum

Og det skal fejres, og det bliver det fredag d. 25. oktober, hvor Natkirken som altid har åben kl. 20-23, men denne aften med et ekstraordinært stort program, der viser noget af alt det, Natkirken kan: Rapperen Mund de Carlo og pedal steel-guitarist Rune Højmark sparker aftenen i gang, saxofonist Emil Hess tager over senere på aftenen, og der vil være tegneworkshops v/ Suzette Gemzøe hele aftenen med øvelser i 10-sekunders- og 10-minutterstegning. Dertil lidt natmad og som altid andagt og fælles aftenbøn til sidst. Vi håber, at mange vil kigge forbi og fejre jubilæet sammen med os!

Fredag d. 1. november
Stilhed og musik


Fredag d. 8. november
Jakob Høgsbro

Høgsbro er først og fremmest saxofonist, men denne aften spiller han også cello, klarinet og fløjter. Kom og oplev en kunstner eksperimentere med nuet.

Fredag d. 15. november
Tegn i kirken

Workshop v/ Suzette Gemzøe. Det er den mørke tid, og vi trænger til farver og tegner derfor altertavlen i al sin farvepragt.

Fredag d. 22. november
Angic Zorts

Duoen består af percussionisten Joanna J. Stroz og jazzguitaristen Francesco Cigna. Stilarter mødes, og grænser bliver brudt på en rejse gennem et eventyrligt musikalsk univers.

Fredag d. 29. november
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Død

November er dødens måned, hvor naturen går i forrådnelse. Vi fejrer Alle Helgen og mindes vores døde i troen på, at livet ender hos Gud.

NB: Tilmelding nødvendig - begrænset antal pladser. Læs mere her.

Fredag d. 6. december
Stilhed og musik


Fredag d. 13. december
Trompetist og komponist Carsten Lauridsen.

Lauridsen gæster natkirken


 

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.


NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om gudstjenester, koncerter mm.
  
Klik her for at besøge Rasthofs hjemmeside