Klik her for at komme til forsiden Kirkespir

Natkirken i Vor Frelsers Kirke

På gensyn!

Natkirken er åben fredagaften kl. 20.00 - 23.00Fredag den 28. april 2017

Aftenens program:

Kl. 20.00: Natkirken åbner

Kl. 20.00: Musik i stilheden: 

Natkirkens tegne og skrive Workshop “Tegn i nattten” ved billedkunster Kathleen Toft.
Soundscabes ved Kim Bjørn og violinist Karen Humle spiller musik som befinder sig i krydsfeltet mellem det elektroniske og det klassiske. I musikken væves den akustiske lyd fra violinen sammen med de elektroniske klange.

 

Kl. 21.30: Nadverandagt v/ Susanne Møller Olsen

Kl. 22.45: Natkirkebøn

Kl. 23.00: Natkirken lukker 

Det sker i Natkirken

Natkirken er åben hver fredag kl. 20.00-23.00
Aftenens musik begynder kl. 20.00
Nadverandagt kl. 21.30
Fælles aftenbøn kl. 22.45
Programoversigt for marts, april og maj i Natkirken

 

Marts:

Fredag d.3.marts: Stilhed og musik

Fredag d.10.marts: Stilhed og musik

Fredag d.17.marts: Sang-samvær ved Hanne Skov i korværelset

Fredag d.24.marts: Svafa Thorhallsdottir sopran og Sandra Mogensen, pianist

Fredag d.31.marts:
Natkirkens tegne og skrive Workshop “Tegn i nattten” ved billedkunster Kathleen Toft. Soundscabes ved Kim Bjørn. Kom og oplev et rum fyldt med drømmende lydlandskaber. En indre rejse i ro og fredfyldthed.*

April

Fredag d.7.april: Jazzsangerinde Frida Asmussen fylder rummet med egne og andres kompostioner.

Fredag d.14.april Langfredag: Sang-samvær ved Hanne Skov i korværelset med mulighed for at synge påskens smukke salmer. Nadverandagt med meditationer over Jesu syv korsord.

Fredag d.21. april: Stilhed og musik

Fredag d.17.februar: Stilhed og musik

Fredag d.28.april:
Natkirkens tegne og skrive Workshop “Tegn i nattten” ved billedkunster Kathleen Toft.
Soundscabes ved Kim Bjørn og violinist Karen Humle spiller musik som befinder sig i krydsfeltet mellem det elektroniske og det klassiske. I musikken væves den akustiske lyd fra violinen sammen med de elektroniske klange.

 

 
Maj

Fredag d.5.maj: Stilhed og musik

Fredag.d.12.maj: OBS! (Natkirken udgår pga. opstilling til konfirmationer)

Fredag d.19..maj: Stilhed og musik

Fredag d.26.maj: Natkirkens tegne og skrive Workshop “Tegn i nattten” ved billedkunster Kathleen Toft. Soundscabes ved Kim Bjørn

 

Om Sang-samvær om salmer og deres melodier ved sanger Hanne Skov 
Natkirken i Vor Frelsers Kirke inviterer som noget nyt til sangsamvær. Vi samles i stilhed på bænkene omkring lys-globen i kirken kl. 20.15 og sidder lidt sammen her. Tænder evt. et lys i stilhed. Og går så sammen op i kirkens korværelse. Her synger vi nogle af salmebogens skønne salmer sammen, indtil vi går ned igen og deltager ved aftenens andagt kl. 21.30 (andagten varer ca. 20 min.)

Alle interesserede er hjertelig velkommen. Natkirkens stilhed er afsæt for samværet om salmerne, derfor taler vi minimalt. Vi lader salmers ord og toner tale for sig selv og tager os tid til at lære melodierne at kende. Hver fugl synger med sit næb og ”Ind i Salmernes Melodier” er for alle der nyder at synge sammen.

*Tegn I natten. Natkirkens tegne og skrive- workshop ved billedkunstner Kathleen Toft.
Soundscabes ved Kim Bjørn skaber aftenens musikalske klangbillede.
En aften ser sådan ud: 20.00 -20.15 Introduktion til aftenens workshop. 20.15-21.30 Individuel refleksion. 21.30 Natkirkeandagt/pause 22-22.30 Individuel refleksion og mulighed for vejledning om tegne-teknik.Du forlader kirken når du er færdig med dit projekt. Clipboard med lamper, blyant og penne til låns. Papir til fri afbenyttelse. For mere information kontakt tegninatten ved gmail prik com eller sognepræst Susanne Møller Olsen smo ved km prik dk
Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen
telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. - Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Og spørgsmålet kan svares med et modspørgsmål: kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. - Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? Og i kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt, kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.

NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om gudstjenester, koncerter mm.
  
Klik her for at besøge Rasthofs hjemmeside