Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.

Fredag d. 25. oktober
Natkirken har 10-årsjubilæum

Og det skal fejres, og det bliver det fredag d. 25. oktober, hvor Natkirken som altid har åben kl. 20-23, men denne aften med et ekstraordinært stort program, der viser noget af alt det, Natkirken kan.

AFTENENS PROGRAM ER:

Kl. 20.00: Natkirken åbner
Kl. 20.00: Mund de Carlo & Rune Højmark
Rapperen Mund de Carlo og pedal steel-guitaristen Rune Højmark leverer et minimalistisk lydbillede med levende ord, sfæriske klangflader og akustisk stemning.
Kl. 21.30: Festandagt med ibrugtagning af Natkirkens nye keramiske kalk og disk, drejet hos Per Bo Keramik
Kl. 22.00: Emil Hess
Stemningsmættet jazz på saxofon med improvisationer over egne kompositioner og salmer.
Kl. 22.45: Fælles aftenbøn
Hele aftenen: Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe med øvelser i 10-sekunders- og 10-minutterstegning + Natmad og nightcaps

Vi håber, at mange vil kigge forbi og fejre jubilæet sammen med os!

Fredag d. 1. november
Stilhed og musik

Fredag d. 8. november
Jakob Høgsbro

Høgsbro er først og fremmest saxofonist, men denne aften spiller han også cello, klarinet og fløjter. Kom og oplev en kunstner eksperimentere med nuet.

Fredag d. 15. november
Tegn i kirken

Workshop v/ Suzette Gemzøe. Det er den mørke tid, og vi trænger til farver og tegner derfor altertavlen i al sin farvepragt.

Fredag d. 22. november
Angic Zorts

Duoen består af percussionisten Joanna J. Stroz og jazzguitaristen Francesco Cigna. Stilarter mødes, og grænser bliver brudt på en rejse gennem et eventyrligt musikalsk univers.

Fredag d. 29. november
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Død

November er dødens måned, hvor naturen går i forrådnelse. Vi fejrer Alle Helgen og mindes vores døde i troen på, at livet ender hos Gud.

NB: Tilmelding nødvendig - begrænset antal pladser. Læs mere her.

Fredag d. 6. december
Stilhed og musik

Fredag d. 13. december
Trompetist og komponist Carsten Lauridsen.

Lauridsen gæster natkirken

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.