Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.

Fredag d. 21. september
Tegn i kirken
V/ tegnelærer og kunstner Suzette Gemzøe. Første af flere tegneworkshops med blyantsøvelser i lys og skygge. Vi tegner ærkeenglenes draperinger ved alteret. Kirken stiller materialer til rådighed.

Fredag d. 27. september

Fredag d. 5. oktober
Med guitarist Rune Højmark
Højmarks musik er en rejse ind i et meditativt univers af klange og lydsfærer. De originale kompositioner fremføres på forskellige strengeinstrumenter, hvor især pedal steel guitaren er i centrum.

Fredag d. 12. oktober
NB: INGEN NATKIRKE
Kulturnat kl. 18-24 v/ kirkens præster og frivillige – se omtale

Fredag d. 19. oktober

Fredag d. 26. oktober
Sara Futtrup Trio
Stemningsmættet klaverpop med nordiske toner og klassiske aner. Sara Futtrup har skabt sin helt egen lyd med en karakteristisk vokal og eftertænksomme tekster. Med sig har hun Lars Lundgaard på percussion og Eva Malling på kontrabas.

Fredag d. 2. november
Allehelgen i Natkirken
Med sanger, sangskriver og spontankomponist Hanne Skov.

Fredag d. 9. november

Fredag d. 16. november
Tegn i kirken
V/ tegnelærer og kunstner Suzette Gemzøe. Workshop om perspektivisk tegning af kirkerummets vinduer og hvælvinger. Kirken stiller materialer til rådighed.

Fredag d. 23. november

Fredag d. 30. november
Cellist Ida Riegels spiller Bach
Ida Riegels har været ude på en 1.000 km lang koncerttur på cykel i Europa. Nu kommer hun forbi Natkirken og spiller Bachs fantastiske Cellosuite i G-dur og en samling stykker, hun selv har skrevet med inspiration fra Bach og møder med mennesker på sine rejser.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.