Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Stilhed og musik
ved Susanne Møller Olsen

Det sker i Natkirken

Natkirken holder åbent hver fredag fra 20-23. Aftenens musik begynder kl.20 og på aftener med Tegn i natten kl.20.15.
Nadverandagt kl.21.30
Fælles aftenbøn kl.22.45

Programoversigt for Natkirken i juni

Fredag 2.juni Stilhed og musik

Fredag 9.juni Stilhed og musik, Sang-samvær ved Hanne Skov i korværelset.

Fredag 16.juni Stilhed og musik

Fredag 23.juni Stilhed og musik

Fredag 30.juni Soundscapes med Kim Bjørn/ Tegn i natten Natkirkens tegne og skrive workshop ved Kathleen Toft. Aftenens prædikant: cand.theol. Jonas Ankjær Frederiksen

Bemærk: Natkirken holder sommerpause juli og august måned, vi ses igen fredag d.1.september.

Om Sang-samvær om salmer og deres melodier ved sanger Hanne Skov
Natkirken i Vor Frelsers Kirke inviterer som noget nyt til sangsamvær. Vi samles i stilhed på bænkene omkring lys-globen i kirken kl. 20.15 og sidder lidt sammen her. Tænder evt. et lys i stilhed. Og går så sammen op i kirkens korværelse. Her synger vi nogle af salmebogens skønne salmer sammen, indtil vi går ned igen og deltager ved aftenens andagt kl. 21.30 (andagten varer ca. 20 min.)

Alle interesserede er hjertelig velkommen. Natkirkens stilhed er afsæt for samværet om salmerne, derfor taler vi minimalt. Vi lader salmers ord og toner tale for sig selv og tager os tid til at lære melodierne at kende. Hver fugl synger med sit næb og ”Ind i Salmernes Melodier” er for alle der nyder at synge sammen.

*Tegn I natten. Natkirkens tegne og skrive- workshop ved billedkunstner Kathleen Toft.
Soundscabes ved Kim Bjørn skaber aftenens musikalske klangbillede.
En aften ser sådan ud: 20.00 -20.15 Introduktion til aftenens workshop. 20.15-21.30 Individuel refleksion. 21.30 Natkirkeandagt/pause 22-22.30 Individuel refleksion og mulighed for vejledning om tegne-teknik.Du forlader kirken når du er færdig med dit projekt. Clipboard med lamper, blyant og penne til låns. Papir til fri afbenyttelse. For mere information kontakt tegninatten ved gmail prik com eller sognepræst Susanne Møller Olsen smo ved km prik dk

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen
telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. - Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Og spørgsmålet kan svares med et modspørgsmål: kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. - Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? Og i kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt, kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.