Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.

Fredag d. 15. november
Tegn i kirken

Workshop v/ Suzette Gemzøe. Det er den mørke tid, og vi trænger til farver og tegner derfor altertavlen i al sin farvepragt.

Fredag d. 22. november
Angic Zorts

Duoen består af percussionisten Joanna J. Stroz og jazzguitaristen Francesco Cigna. Stilarter mødes, og grænser bliver brudt på en rejse gennem et eventyrligt musikalsk univers.

Fredag d. 29. november
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Død

November er dødens måned, hvor naturen går i forrådnelse. Vi fejrer Alle Helgen og mindes vores døde i troen på, at livet ender hos Gud.

NB: Tilmelding nødvendig - begrænset antal pladser. Læs mere her.

Fredag d. 6. december
Stilhed og musik

Natkirken er et helle midt i byens travlhed. Aftenen byder på stille musik og ro.

Fredag d. 13. december
Carsten Lauridsen

Trompetist og komponist Carsten Lauridsen vil fremføre varm og afslappende musik i vintermørket. Musikken vil være inspireret af julens salmer og budskab.

NB: Jule- og nytårspause indtil 10. januar

Fredag d. 10. januar
Jesper René på flygel

René spiller J.S. Bachs seks franske suiter, der er en samling af dansesatser af let og liflig karakter udformet i barokkens vanlige mønster og hører til Bachs mest populære verdslige musik.

Fredag d. 17. januar
Stilhed og musik

Kom ind i varmen og nyd roen og det smukke rum i Vor Frelsers Natkirke.

Fredag d. 24. januar
Tegn i kirken

Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi fordyber os i skyggerne i den vintermørke kirke og arbejder med mørket i tegneøvelserne.

Fredag d. 31. januar
Agergaard og Illerhag

Thomas Agergaard er internationalt anerkendt saxofonist og komponist og regnes for eksponent for den såkaldte nordiske klang og tonesprog. Joel Illerhag er en anerkendt svensk/dansk kontrabassist og komponist. Sammen spiller de salmeinspireret jazz og folkemusik og inspireret improvisationsmusik med en spirituel vinkel.

Fredag d. 7. februar
Niels Vejlyt

Guitarist Niels Vejlyt underholder med klassisk inspireret guitarmusik. Materialet er blandt andet egne kompositioner og J.S. Bach.

Fredag d. 14. februar
Søren Bruun og Andreas Gad

Søren Bruun og Andreas Gad spiller sopran-, alt-, tenor- og baritonsaxofoner. Musikken vil give plads til eftertanke og tager udgangspunkt i en sammensmeltningen af nordiske salmer, folkemusik og jazz som fx Jan Johansson.

Fredag d. 21. februar
Refleksionsskrivning

Skriveværksted v/ Roberta Montanari. Aftenens tema er ROLLER. Fastelavn og karneval indleder fasten. Vi klæder os ud, bærer masker og afprøver nye identiteter. Vi skal skrive om udklædning og identitet.

Fredag d. 28. februar
Ida Riegels og Kristoffer Hersnack Grunnet

Ida Riegels varmer op til "Cello Tandem Tur" i sommeren 2020. På programmet er bl.a. musik af Beethoven i anledning af 250-året for hans fødsel.  En af medspillerne er pianisten Kristoffer Hersnack Grunnet, som medvirker denne aften.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.