Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45.

Fredag d. 17. januar
Stilhed og musik

Kom ind i varmen og nyd roen og det smukke rum i Vor Frelsers Natkirke.

Fredag d. 24. januar
Tegn i kirken

Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi fordyber os i skyggerne i den vintermørke kirke og arbejder med mørket i tegneøvelserne.

Fredag d. 31. januar
Agergaard og Illerhag

Thomas Agergaard er internationalt anerkendt saxofonist og komponist og regnes for eksponent for den såkaldte nordiske klang og tonesprog. Joel Illerhag er en anerkendt svensk/dansk kontrabassist og komponist. Sammen spiller de salmeinspireret jazz og folkemusik og inspireret improvisationsmusik med en spirituel vinkel.

Fredag d. 7. februar
Niels Vejlyt

Guitarist Niels Vejlyt underholder med klassisk inspireret guitarmusik. Materialet er blandt andet egne kompositioner og J.S. Bach.

Fredag d. 14. februar
Søren Bruun og Andreas Gad

Søren Bruun og Andreas Gad spiller sopran-, alt-, tenor- og baritonsaxofoner. Musikken vil give plads til eftertanke og tager udgangspunkt i en sammensmeltningen af nordiske salmer, folkemusik og jazz som fx Jan Johansson.

Fredag d. 21. februar
Refleksionsskrivning

Skriveværksted v/ Roberta Montanari. Aftenens tema er ROLLER. Fastelavn og karneval indleder fasten. Vi klæder os ud, bærer masker og afprøver nye identiteter. Vi skal skrive om udklædning og identitet.

Fredag d. 28. februar
Ida Riegels og Kristoffer Hersnack Grunnet

Ida Riegels varmer op til "Cello Tandem Tur" i sommeren 2020. På programmet er bl.a. musik af Beethoven i anledning af 250-året for hans fødsel.  En af medspillerne er pianisten Kristoffer Hersnack Grunnet, som medvirker denne aften.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.