Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Fredag den 23. marts kl. 20.

Stilhed og musik.

Mikkel G. Christoffersen er aftenes præst.

Fredag den 30. marts kl. 20.

Langfredag i Natkirken.

Aftenens musiker er Hanne Skov, sanger, sangskriver og spontankomponist.

Genren er nordisk verdensmusik med kærlighed til jazz, viser, world og klassisk.

I det blå kirkerum giver der plads til langfredags eftertænksomhed. Toner og klange veksler med stilhed, samt et par sange og salmer, der rummer den meditative refleksion som langfredag inviterer til.

Susanne Møller Olsen er aftenens præst.

Fredag den 6. april kl. 20.

Mikkel G. Christoffersen er aftenens præst.

Fredag den 13. april kl. 20.

Aftenen musiker er Carsten Lauridsen.

Carsten Lauridsen er trompetist og komponist og vil fremføre musik som inviterer til ro og indre refleksion.

Mikkel G. Christoffersen er aftenens præst.

Fredag den 20. april kl. 20.

Aftenens musiker er guitaristen Rune Højmark.

Musikken er instrumental og centeret om stemninger. De originale kompositioner fremføres på forskellige strenge instrumenter, hvor særlig pedal steel guitaren er i centrum.

Finn Damgaard er aftenens præst.

Fredag den 27. april kl. 20.

Natkirken er lukket pga. opstilling til konfirmationer.

Fredag den 4. maj kl. 20.

Stilhed og musik.

Finn Damgaard er aftenens præst.

Fredag den 11. maj kl. 20.

Stilhed og musik.

Susanne Møller Olsen er aftenens præst.

Fredag den 18. maj kl. 20.

"Lifligheds magt gøre dorskhed opvakt".

Sax'n loops ved Jakob Høgsbro. Høgsbro lader musikken i kirkerummet spejle pinsetidens visioner om åndfuld glæde og forening.

Jakob Høgsbro spiller tenor, alt og sopran saxofon, klarinet, basklarinet, tværfløjte, cello mm. Med diverse elektroniske loop og effekt maskiner, og stor opfindsomhed er der lagt op til pinse.

Susanne Møller Olsen er aftenes præst.

Fredag den 25. maj kl. 20.

"Lifligheds magt gøre dorskhed opvakt".

Mikkel G. Christoffersen er aftenens præst.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen
telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. - Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Og spørgsmålet kan svares med et modspørgsmål: kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. - Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? Og i kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt, kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.