Kirkeministeren giver tilsagn om 4 millioner kroner til Vor Frelsers Kirke

Udgivet af Kim Røssell, man d. 20. jun 2022, kl. 15:02
Nyheder

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen har udmøntet puljen på 31,1 milliover kroner i Kirkeistandsættelsesordningen for 2022 til 21 projekter.

Vor Frelsers Kirke har fået tilsagn om maksimalbeløbet på 4 millioner kroner til at forsætte renoveringen af kirkens sandstensudsmykninger. Ministeren motiverer tilsagnet således: "Vor Frelsers kirke blev, efter flere forsøg på at opføre en kirke til den nye bydel Christianshavn, opført 1681-96. Efter  bevilling af Christian V blev arkitekt Lambert van Havens projekt realiseret med en korskirke i nederlandsk barokstil, hvor især de storpilastre og  sandstensudsmykninger har en markant indflydelse på kirkens udtryk. Kirken afsluttedes først endeligt med Laurids de Thurahs spiralformede spir i 1752.............. Vor Frelsers kirke har med sit karakteristiske tårn en særlig plads i det københavnske bybillede, og den er at regne som en af landets mest betydningsfulde kirkebygninger. Således er kirken af enestående lokal og national betydning, og med tanke på sandstensudsmykningernes yderst dårlige bevaringstilstand må Vor Frelsers sogns menighedsråds anmodning anses som værende absolut støtteværdig". Derfor har ministeriet prioriteret projektet som nummer to af de 21 projekter der støttes. I Københavns Stift opnår Grundtvigskirken også tilsagn om støtte. Du kan se listen over støttemodtagere HER.