Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Højskoledage på Havnen: Magt og mennesker

Højskoledage på Havnen: Magt og mennesker
Udgivet af Lise Bendixen, tor d. 1. jun 2023, kl. 13:32
Nyheder

Højskoledage på Christianshavn

Årets højskoledage finder i år sted i dagene fra den 27-29. august 2023.

Temaet er i år: "Magt og mennesker", og vi har atter fundet spændende foredragsholdere til vores højskoledeltagere!

Billetprisen for alle dage inkl. forplejning er: 500,- kr. Alle pladser på sommerhøjskolen er booket. Ønsker du at blive skrevet på ventelisten til ledige pladser ved evt. afbud så kontakt sognepræst Marlene Lindsten.

Vi glæder os til at se dig!

Magt og mennesker

Magt findes overalt, hvor mennesker lever. Magt findes i private relationer, i arbejdslivet og i forholdet mellem statsmagter og befolkninger.

Magt er indlejret i alle tænkelige sammenhænge, det være sig politisk, økonomisk, sociologisk og psykologisk. Og også teologien beskæftiger sig med magt. Vi taler om Guds almagt, men også om den afmægtige Gud på korset.

Så hvad er magt egentligt for en størrelse? Er magt en særlig evne til at påvirke og forandre? Er magt noget, der kan deles mellem flere parter, og er det sandt, at magt korrumperer? Og hvad er den guddommelige magt for noget?

Spørgsmålene er mange, og svarene vil vi sammen undersøge og drøfte, når vi på årets højskoledage bevæger os ind i magtens korridorer.

Årets foredragsholdere er: Historiker, forfatter og tidligere topembedsmand Bo Lidegaard, journalist og forfatter Mikael Kamber, dr.theol. samt tidligere præst på Vartov Niels Grønkjær, forfatter Josefine Klougart samt teolog og præst Søren Holst.

Læs mere om programmet: 

Dag I: Mikael Kamber

Dag II: Bo Lidegaard og Josefine Klougart

Dag III: Niels Grønkjær og Søren Holst