Højskoledage på Havnen 2022

Søndag d. 28. august 2022 (hele dagen) til tirsdag d. 30. august 2022 (hele dagen)
Stanley's Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Hvor går grænsen?

Højskoledage på Christianshavn  28. – 30. august 2022
Arrangeret af Vor Frelsers Kirke

Årets foredragsholdere er:

Villy Søvndal

Gitte Buch-Hansen

Kasper Holten

Charlotte Flindt Pedersen

Helle Bonnesen

(Program for dagene er på trapperne og kan da hentes her på hjemmesiden eller fysisk i kirken.)

Til dette års Højskoledage på Christianshavn stiller vi spørgsmålet:
Hvor går grænsen?

Vi lever i dag i en verden, hvor køns- og identitetsforståelser er i opbrud, og hvor vi har et stærkt fokus på grænseoverskridende adfærd mennesker imellem. Samtidig er vi vidne til grænseløs krig og vold som på daglig basis trodser den helt grundlæggende respekt for menneskets liv og værdighed.

Kunsten er også under kritisk øjemål, og nogle vil mene, at netop identitetspolitikken er ved at slå kunsten ihjel, for så vidt den frie kunst ikke tør vokse ud over vores egne grænser.

Også teologien beskæftiger sig med grænser. Jesu liv og forkyndelse er et opgør med alle tiders religioner, som noget, der netop hører menneskets egen, begrænsede verden til, fordi det i den når sin største sikkerhed og selvtilstrækkelighed og således er bundet til sin egen verden og til sig selv.

Uanset om der er tale om landegrænser, naturgeografiske grænser, relationelle grænser eller kunstneriske grænser, så vil vi i løbet af højskoledagene undersøge, hvad der sker, når vi befinder os i grænselandet. Hvad kan vi acceptere, og hvor går grænsen inden for politik, teologi, kultur og samfundsliv.

Tilmelding: Senest 19. august 2022 via kirkens hjemmeside. Kontakt ved spørgsmål: kordegn Louise Dinesen på email: lodi@km.dk

Deltagergebyr pr. person: 500,- kr / studerende: 300,- kr.

Beløbet inkluderer frokost og kaffe alle tre dage. Betaling finder sted, når man har modtaget en bekræftelse for tilmelding med betalingsoplysninger på mail via hjemmesiden:

www.vorfrelserskirke.dk

Højskoledagene afholdes i: Stanleys Gaard Store Søndervoldstræde 2, 1. sal 1419 København K.
Der er elevator til lokalet.