Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag: Tragedien om Nord

Dato
Torsdag d. 27. april 2023, Kl. 20:00 til kl. 22:00

"Sara, jeg er ked af at sige det. Men din søn er død". Politimandens ord væltede i 2016 Sara Thanes verden og fratog hende al grund til at leve videre. Nogle timer forinden var lille Nord blevet slået ihjel af sin egen far.

Men Sara er her endnu.Og du kan møde hende til en inspirerede og rørende aften om, hvordan vi skaber lys i selv de mørkeste stunder. Om hvordan vi lever videre med vores døde. Og om hvordan vi bliver bedre til at støtte hinanden i sorgen.

Tre uger efter, at Saras søn brutalt blev taget fra hende, blev han bisat fra netop Vor Frelser Kirke. På det tidspunkt var det eneste, Sara ville, at lægge sig til at dø med sin søn. Alligevel fandt fandt Sara vejen tilbage til livet.

På 6-års dagen for Nords død, udgav Sara lydbogen "Tragedien om Nord" hos Mofibo, og den blev 2022's mest aflyttede bog  (nonfiktion). I lydbogen blotlægger Sara alle de følelser, der er forbundet med drabet på hendes søn.

Til foredraget er Sara Thane i samtale med Stine Buje, der er forfatter til "Tragedien om Nord" og har udgivet flere bøger med fokus på livet og døden. Til at guide dem igennem samtalen er Marie Nørgaard, som har været redaktør og også indtaler dele af lydbogen.

Sammen vil de forklare, hvordan bogen blev til. For hvorfor og hvordan fortæller man så voldsom en historie? Hvordan sikrer man sig– som forfatter, redaktør eller som mor til en lille dreng, der er blevet slået ihjel – at man husker det vigtigste? Det rigtige? Noget man kan leve med om et, fem eller ti år. Og hvorfor er det vigtigt at fortælle den slags historier?

Men Sara vil også uden filter fortælle om, hvordan hun aldrig nogensinde kan slette synet af sin døde søn for sin nethinde. Hun vil tale om sin vej tilbage til livet, hvordan hun lærte at leve videre med det ubærlige, og hvilke beslutninger, hun har været nødt til at træffe for at kunne leve videre.

Sara giver sine bud på, hvordan vi som samfund og mennesker kan blive bedre til at rumme, støtte og gribe hinanden, når vi møder det værst tænkelige i livet. Og hvordan de, der står på sidelinjen, kan hjælpe og være der for den sørgende og måske være den forskel, der får en mor som Sara gennem endnu en dag.

Sara vil også åbne døren til sit liv, som det ser ud nu, og hvordan hun forestiller sig fremtiden. Der vil være rig mulighed til at stille spørgsmål til både Sara og Stine undervejs.

Det bliver uden tvivl en på alle måder rørende aften, hvor vi går tæt på mørket og lyset. Og hvor vi rent faktisk tænder et lys i kirken. For Nord – og for alle de andre, der skal mindes.

Med dit billetkøb er du med til at støtte kirkens sociale arbejde.

Køb billetter her: https://billetto.dk/e/foredrag...