Begivenheden har allerede fundet sted.

William Byrds 400-års dødsdag: Hemmelig musik fra Tudortiden

Søndag d. 2. juli 2023, kl. 15:00
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, 1416 København K.
100 kr.

Den 4. juli 2023 er det præcis 400 år siden den store engelske tudorkomponist William Byrd døde. Det markerer det professionelle vokalensemble Cantus Avium med komponistens enestående vokalmusik for fire stemmer i Vor Frelsers Kirkes smukke rum.

Medvirkende:

Marie-Louise Zervides, sopran
Nanna Ipsen, alt
Nils Greenhow, tenor
Adam Leckius, bas

William Byrd (1540-1623) - ‘The Father of English Musick’ - er en af renæssancens betydeligste komponister, men led et kompliceret liv i England som katolik i en blodig reformationstid. I hans sene år komponerede han noget af sin mest ekspressive latinske vokalmusik, som kunne bruges til hemmelige katolske messer, oftest blot med kun én sanger på hver stemme. Det er netop denne hemmelige musik, Cantus Avium præsenterer for et dansk publikum.

Koncertens hovedværk er William Byrds overjordiske "Mass for Four Voices", som vil blive opført sammen med en smuk og sjælden samling af hans firstemmige motetter. Ensemblet vil være med til at vise Byrds enorme bredde som vokalkomponist og opføre musikken i sin oprindelige praksis med en enkel sanger på hver stemme.

Cantus Avium er et vokalensemble bestående af fire af Danmarks førende fortolkere af engelsk renæssancepolyfoni. Vokalkvartetten synger uden dirigent og arbejder solistisk som kammermusikere, der levende og intuitivt responderer på hinanden uden at gå på kompromis med den samlede klang. Navnet Cantus Avium er inspireret af netop komponisten William Byrd og betyder på latin ‘fuglesang’ efter det engelske ordspil ‘Byrdsong’.

Denne koncert er støttet af KorSangernes FællesRåd

Billetter koster 100 kr. Køb billetten her: https://billetto.dk/e/william-byrds-400-ars-dodsdag-hemmelig-musik-fra-tudortiden-billetter-838158