Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag med Sara Alfort: Damer, der var for meget

Dato
Torsdag d. 21. september 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Stanley's Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K
Pris
30 kr.

Kom og hør om en gruppe skandinaviske kvinder, der var med til at bane vejen for det samfund, vi har i dag.

Den kendte journalist og forfatter Sara Alfort fortæller, med udgangspunkt i sin bog "Damer der var for meget" (2022), om 13 skandinaviske kvinder, der smed korsetterne og insisterede på at realisere sig selv kunstnerisk, erotisk og eksistentielt.

Disse kvinder kendte tidens forventninger, rollerne og den livsbane, som familie og samfund havde udstukket for dem, men de valgte at gå imod det hele. I perioden 1884-1919 skubbede de til grænserne for, hvad en kvinde burde og kunne.

Om Sara Alfort 
Sara Alfort, født i 1976, har skrevet for Weekendavisen, Politiken, Jyllands-Posten og Zetland. I 2021 udgav hun den roste bog "Manden der tegnede Danmark: Fortællingen om Ib Antoni". "Damer der var for meget" blev udgivet i 2022 på Gads Forlag i samarbejde med Golden Days og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2022.

Foredraget med Sara Alfort er en del af det fællesarrangement mellem Christianshavn Bibliotek og Menighedsplejen på Christianshavn. Det er også en del af foredragsrækken 'De stærke Kvinders arv', som Menighedsplejen på Christianshavn arrangerer i 2023.

Deltagelse i foredraget koster 30 kr., som går til Menighedsplejens arbejde. Betaling kan ske kontant eller via MobilePay på dagen.