Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Litteraturkreds: Carl Frode Tiller, Flugt

Litteraturkreds: Carl Frode Tiller, Flugt
29
NOV
Dato
Onsdag d. 29. november 2023, kl. 19:30
Sted
Stanley's Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

I årets litteraturkreds vil vi læse Carl Frode Tillers nye værker, julefortællingen Flugt (2023) og trilogien Indkredsning I-III (2021-2022).

Carl Frode Tiller (født 1970) er norsk historiker, musiker og forfatter. Han debuterede i 2001 med romanen Skrænten. Hans bøger er oversat til mere end 20 sprog, og han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 3 gange.

Ved Litteraturkredsens første møde diskuterer vi Flugt. I Flugt følger vi det splittede ægtepar Elisabet og Sakarias, der har mistet deres 12-årige søn, Johannes, i en trafikulykke. De er gået fra hinanden, men mødes igen juleaften for at tage sammen på kirkegården. Aftenen tager imidlertid en uventet drejning, da Elisabet insisterer på, at hun stadig kan mærke deres søn.

I romanen udvisker Tiller grænserne mellem de levende og døde, og lader stemmerne flyde sammen som en fuga af Bach. I løbet af romanens 24 kapitler skriver Tiller et lille julemirakel frem om håbet på efterlivet og vores åndelige forbundethed med hinanden. For hvem er død og hvem er levende, og hvad er vores forhold til hinanden og vores afdøde? Og hvordan lever man videre efter det største tab?

Litteraturkredsen foregår onsdag d. 29. november, 24. januar, 20. marts og 22. maj kl. 19.30-21 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 Kbh K.

Deltagelse i litteraturkredsen er gratis, men der er begrænset antal pladser, for der skal være god mulighed for, at vi kan dele vores læseoplevelser med hinanden og diskutere de forskellige værker. For tilmelding og spørgsmål kontakt sognepræst Finn Damgaard (fd@km.dk / 42302550).