Højmesse v/ Susanne Møller Olsen - Ingemann-dagen

Søndag d. 4. juli 2021, kl. 10:30
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, 1416 København K

I år medvirker Vor Frelsers Kirke i fejringen af den store danske salmedigter B.S. Ingemann søndag d. 4. juli. Dagen markeres rundt om i flere danske kirker ved, at der alene synges salmer af Ingemann ved dagens højmesse. I år er temaet ”Naturen kalder”.

I Ingemanns salmer, hvoraf han selv kaldte flere af dem sange, høres det tydeligt, hvordan hans natursyn var bestemt af den romantiske filosofi, der var fremherskende i hans ungdom.

Ingemanns salmer er kendt og elsket af børn og voksne i generationer for deres lyse og poetiske billedsprog, som på samme tid rummer en sans for livets uudgrundelighed og mørke.

Denne dag vil være et møde med flere af salmebogens mest elskede og sungne salmer.