Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag om Christianshavn og kolonierne v/ Per Nielsen

Dato
Torsdag d. 29. oktober 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Stanley's Gaard, Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K
Pris
30,-

Per Nielsen: Christianshavn og kolonierne

Peter Jacob på Strandgade, der i folketællingen 1801 angives som ”Neger Matros”, er nok kommet fra Afrika eller Vestindien eller et helt tredje sted. Men Sandig, der også boede på Havnen og blev angivet som ”Neger”, kunne måske snarere være fra Indien. Kanalen, husene og kirkerne er vidnesbyrd om kontakten med den store verden. Det er erindringssteder for den maritime fortid, for kolonihistorien og det liv, som folk fra fremmede himmelstrøg levede på Christianshavn. Her finder vi også nogle få monumenter, der har med Grønland og Dansk Vestindien at gøre, men hvordan skal vi forstå disse monumenter – hvad var hensigten med at rejse dem, og hvad er deres betydning for os i dag? 

Historiker Per Nielsen tager os med på en tur gennem kolonihistorien på Christianshavn. 

Per Nielsen er historiker, cand. mag., tidligere ansat ved Nationalmuseet og Københavns Universitet og forfatter til artikler og bøger om blandt andet Dansk Vestindien.

Foredraget er arrangeret af Menighedsplejen på Christianshavn. Det koster 30,- at deltage - pengene går til Menighedsplejens arbejde. Der kan betales kontant eller på MobilePay.

Det afholdes i sognegården, Stanley's Gaard.